Τα προϊόντα ομορφιάς Terra-Tory είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Η υποαλλεργική αυτή μάρκα δημιουργήθηκε από μια γυναίκα που υπέφερε για πολλά χρόνια από έκζεμα, το οποίο πυροδοτείτο από το υψηλό στρες, την Κίμπερλι Γουάλντροπτ. Με καταγωγή από την Τζαμάικα και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο «τοξικό», όπως το αποκάλεσε, περιβάλλον της μόδας όπου εργάστηκε για επτά χρόνια, εκδηλώνοντας ψυχοσωματικά προβλήματα.

Όταν έμεινε άνεργη, τουλάχιστον είχε την ευκαιρία να κατεβάσει ρυθμούς και να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής της. Καθώς άρχισε να ασκείται και να τρέφεται πιο υγιεινά, παρατήρησε το έκζεμα να υποχωρεί. Τότε, είχε την ιδέα να συνδυάσει τις θρεπτικές πρώτες ύλες της νέας διατροφής της με την οικογενειακή εμπειρία της, καθώς η μητέρα της είχε στο παρελθόν μια σαπωνοποιία, μέσα στην οποία η Κίμπερλι είχε περάσει σχεδόν όλη την εφηβεία της.

 

Έτσι ξεκίνησε η παράξενη ιστορία των καλλυντικών Terra-Torry, όπου σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της βρετανικής Vogue, χρησιμοποιούνται βρώσιμα υλικά όπως η βρώμη και ο καφές. Το γεγονός ότι η Κίμπερλι ξεπούλησε όλο το απόθεμα, το οποίο προβλέπεται να ανανεωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, οφείλεται και στη φυσική σύνθεση των προϊόντων της και στην ασυνήθιστα κομψή εμφάνισή τους και στο γεγονός ότι η παρασκευή κάθε σαπουνιού είναι μια αργή, σχολαστική, χειροποίητη διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα όλες οι παρτίδες να είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Για τη δραστικότητα των καλλυντικών δεν έχουμε προσωπική άποψη, όμως το brand φαίνεται να σκοράρει ψηλά και σε αυτή την κατηγορία, κρίνοντας από τα ανυπόμονα σχόλια των πελατών που δεν βλέπουν την ώρα να αναπληρωθούν τα αποθέματα.

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο womantoc.gr