Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Όσο άσχημη κι αν είναι η μέρα σου στη δουλειά, ένα μικρό περιστατικό μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση και να σε κάνει να χαμογελάσεις. Ιδιαίτερα αν είσαι εσύ αυτός που χάρισε χαμόγελο σε κάποιον που το είχε ανάγκη. Δύο σερβιτόρες από το Τεννεσί φρόντισαν μ’ έναν πολύ συγκινητικό τρόπο να φτιάξουν τη μέρα ενός 4χρονου αγοριού. Όχι οποιαδήποτε μέρα, τη μέρα των γενεθλίων του.

Το «Texas Roadhouse» το μαγαζί στο οποίο εργάζονται τα δύο νεαρά κορίτσια, έχει μία ιδιαίτερη παράδοση σε περιπτώσεις γενεθλίων των πελατών του. Πιο συγκεκριμένα, προσπαθούν να κάνουν εκείνη την ημέρα αξέχαστη για τον εορταζόμενο, βάζοντας τον να κάτσει σε μία σέλα και στη συνέχεια του εύχονται με εύθυμο τρόπο «Χρόνια πολλά»!

Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολούθησαν οι σερβιτόρες και για τον μικρό Octavius Mitchell  Jr., ο οποίος επισκέφθηκε το εστιατόριο με τη μητέρα του Shatika Dixon και τον θείο του για να γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλια του.

Όταν η σερβιτόρα, Kathryn Marasco παρατήρησε ότι η οικογένεια του Octavius επικοινωνούσε μαζί του με νοήματα αποφάσισε να κάνει κάτι περισσότερο από τους κλασικούς εορτασμούς που θα έκανε για κάθε άλλο πελάτη.

«Παρατηρούσα για πολλή ώρα, έχοντας βέβαια μία απόσταση, τη μητέρα του να του μιλάει με νοήματα. Έτσι, ρώτησα τη συνάδελφο μου, την Brandie White αν ήξερε να εκφράζει στη νοηματική το «Χρόνια πολλά», ελπίζοντας πως έτσι θα κάναμε ακόμη πιο ξεχωριστή τη διαδικασία εορτασμού των γενεθλίων του μικρού αγοριού» αναφέρει η Kathryn.

Παρόλο που η Brandie είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Τεννεσί και συγκεκριμένα στον κλάδο «Παθολογία της ομιλίας», δε γνώριζε πώς εκφραζόταν αυτή η ευχή στη νοηματική γλώσσα, γι’ αυτό κι αποφάσισαν να ψάξουν στο διαδίκτυο και να κάνουν πράξη ό,τι μάθαιναν ευθύς αμέσως!

Μετά το ταχύρυθμο μάθημα που έκαναν οι δύο εργαζόμενες κοπέλες κατάφεραν να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας με τεράστια επιτυχία κάνοντας το μικρό αγόρι να χαμογελάει διάπλατα από χαρά και τη μητέρα του να τις ευχαριστεί δεόντως γι’ αυτήν την ευγενική χειρονομία.

«Όσοι μας βλέπουν έξω νομίζουν ότι είμαστε τρελοί που επικοινωνούμε με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, είναι σημαντικό για εμένα που κάποιοι το παρατήρησαν κι αποφάσισαν να κάνουν κάτι τέτοιο για το παιδί μου.» δήλωσε συγκινημένη η Shatika.

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε όλοι μας πως μερικές φορές αρκεί μία μόνο μικρή χειρονομία,  για να αισθανθεί κάποιος αγαπητός!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.ntd.tv