Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ο μικρός λόφος στην πόλη Santa Fe της Αλμπουκέρκης κρύβει ένα μυστικό χωροχρονικό πέρασμα βγαλμένο από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας.

Το ταπεινό κτήριο στη βιομηχανική περιοχή της πόλης δε σε προδιαθέτει καθόλου για το εσωτερικό του. Τους επισκέπτες περιμένει ένα πολύχρωμο και χαοτικό σύμπλεγμα περασμάτων, που σε οδηγούν σε κόσμους που μόνο στα πιο τρελά σου όνειρα μπορείς να συναντήσεις.

To «House of Eternal Return» είναι μια εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα που δεν ξετυλίγει απλά την ιστορία του αλλά σε προκαλεί να την ανακαλύψεις εξερευνώντας την.

Το «Σπίτι» καταλαμβάνει μια επιφάνεια 1.800 τετραγωνικών μέτρων, υλοποιημένη από τους 100 καλλιτέχνες της ομάδας Meow Wolf. Υπάρχουν δεκάδες δωμάτια, μυστικά περάσματα και διαδραστικά αντικείμενα που ανακαλύπτεις περπατώντας, σκαρφαλώνοντας ή έρποντας από τον ένα χώρο στον άλλο.

Εκείνο όμως που θα κρατήσει σε εγρήγορση το μυαλό και τις αισθήσεις σου είναι να λύσεις το μυστήριο της εξαφάνισης της οικογένειας Selig, που συνέβη ύστερα από ένα απαγορευμένο πείραμα που διεξήγαγε η οικογένεια στη βικτωριανή της έπαυλη.

Η μαξιμαλιστική τέχνη του «Σπιτιού» θα σε ταξιδέψει σ’ ένα φανταστικό εξωπραγματικό κόσμο, αλλά ταυτόχρονα θα βιώσεις και μια συναρπαστική εμπειρία που θα αλιεύσει ξεχασμένα όνειρα από τα βάθη της συνείδησής σου.