Ονειρικοί ορεινοί και παραθαλάσσιοι οικισμοί, χωριά στη μέση του πουθενά, τοπία και φύση που κόβουν την ανάσα. Τώρα που τα ταξίδια αρχίζουν να ξαναμπαίνουν στη ζωή μας, όλο και περισσότερες λίστες με γνωστούς και άγνωστους προορισμούς κάνουν την εμφάνισή τους με σκοπό να δώσουν έμπνευση στους ταξιδιώτες που ανυπομονούν να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους μέρη αλλά και να ζήσουν νέες εμπειρίες.

Με βαρόμετρο τα social media και πιο συγκεκριμένα τις πλατφόρμες Ιnstagram και Pinterest, που εστιάζουν στην εικόνα, η εταιρεία Uswitch.com συγκέντρωσε σε μια λίστα τα 10 ομορφότερα χωριά του κόσμου. Η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας! ‘Ένα από τα διασημότερα μέρη της χώρας μας κάνει θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί. Ο λόγος για την Οία της Σαντορίνης.

Η λίστα της Uswitch με τα χωριά που έχουν τις περισσότερες εμφανίσεις στο Instagram και το Pinterest περιλαμβάνει ορεινούς αλλά και παραθαλάσσιους οικισμούς από κάθε γωνιά του κόσμου. Όλοι είναι χτισμένοι σε καταπληκτικές τοποθεσίες και η ομορφιά τους συμπληρώνει εκείνη της φύσης. Τα 6 από τα 10 δημοφιλέστερα χωριά βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η Οία συγκέντρωσε 1.612.671 εμφανίσεις στο Instagram και το Pinterest στο διάστημα της έρευνας της εταιρείας και κατέκτησε την πρώτη θέση. Είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό σημείο στη Σαντορίνη και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Ένας διατηρητέος οικισμός με ακαταμάχητη γοητεία. Τα γραφικά καλντερίμια, τα λιτά υπόσκαφα σπιτάκια, η θέα της καλντέρας και το παγκοσμίου φήμης ηλιοβασίλεμά της, λειτουργούν σαν μαγνήτες για χιλιάδες επισκέπτες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το μαγευτικό Χάλονγκ Μπέι (Ha Long Bay) του Βιετνάμ με τις κατάφυτες βραχονησίδες κάθε μεγέθους, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο βόρειο Βιετνάμ. Στην τρίτη θέση συναντάμε το Γκιόρεμε στην Τουρκία (Καππαδοκία), το οποίο φιλοξενεί πολλές εκκλησίες σμιλεμένες στα βράχια και φημίζεται για βόλτες με αερόστατο.

*Πηγή είδησης