Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Στο Chengdu της Κίνας, πρέπει να ταξιδέψεις αν θες να δεις από κοντά το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου. Το «New Century Global Center» είναι ικανό να στεγάσει 20 αίθουσες όπερας του Σίδνεϊ ή να κλείσει μέσα στους χώρους του, τρεις φορές το Πεντάγωνο.

Με επιφάνεια δαπέδου 1.700.000 τετραγωνικά μέτρα υπήρχε πολύς χώρος ελεύθερος για να τον διαθέσουν οι δημιουργοί του σε ό,τι είχαν φανταστεί. Έτσι στο New Century Global Center θα συναντήσεις εμπορικά κέντρα (μιας και το μεγαλύτερό του μέρος είναι αφιερωμένο στην αγορά), αίθουσες συνεδρίων, γραφεία, κινηματογράφο IMAX, ξενοδοχεία, ένα «μεσογειακό χωριό» κι ένα παγοδρόμιο.

Στο επίκεντρο του κτιρίου βρίσκεται το  «Paradise Island Water Park». Ένα υδάτινο πάρκο με τεχνητή παραλία μέσα στο κτίριο και με μια γιγαντιαία οθόνη να προσφέρει ανατολές κι ηλιοβασιλέματα.  Τα βράδια, μία σκηνή εκτείνεται πάνω από την πισίνα για να φιλοξενεί καλλιτέχνες για live εμφανίσεις και συναυλίες.

Η γυάλινη οροφή του, με ύψος 100 μέτρα, διαθέτει δικό της τεχνητό ήλιο που προσφέρει στους επισκέπτες ζέστη 24 ώρες.  Θέλεις κι άλλους λόγους για ν’ αναφωνήσεις μαζί μ’ εμάς «Ουάου»;

Αν ναι, δες τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.dailymail.co.uk