Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, τα εμπορικά καταστήματα γεμίζουν από κόσμο, χαμόγελα και χαρούμενες φωνές. Αυτό  είναι  σίγουρα για  όλους μια πολύ όμορφη εικόνα, αλλά για κάποιους μπορεί να φαντάζει τρομακτικό.

Το να μπορέσουν τα παιδιά με αυτισμό να επισκεφθούν ένα τέτοιο περιβάλλον είναι δύσκολη υπόθεση κι αυτό γιατί ο θόρυβος, η κίνηση κι οι έντονοι ήχοι τους επηρεάζουν. Τη λύση σε αυτό, έρχονται να δώσουν δύο οργανώσεις, η ΜΚΟ «Autism Speaks» και η «Cherry Hill Programs»,  όπου συνεργάστηκαν για να μπορέσουν να παρέχουν μια πιο ευχάριστη εμπειρία σε αυτά τα παιδιά.

Οι ημέρες «Santa Cares» είναι πια γεγονός κι έτσι εμπορικά κέντρα σε όλη την χώρα ανοίγουν τις πόρτες τους πιο νωρίς, για να μπορούν παιδιά με αυτισμό να συναντήσουν τον αγαπημένο Άγιο των γιορτών και ν’ απολαύσουν αυτή τη συνάντηση χωρίς να τους ενοχλεί ο έντονος φωτισμός κι ο δυνατός ήχος.  

Θα είναι σίγουρα μια ήρεμη κι ευχάριστη συνάντηση αφού οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ο Άη Βασίλης να έχει δεχθεί εκπαίδευση στο πώς να αλληλεπιδρά με παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μια εξαιρετική ιδέα που ευχόμαστε να βρει μιμητές και σε άλλες χώρες…