Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Το μπούλινγκ είναι κατακριτέο και καταδικαστέο από όλο τον κόσμο, σε οποιαδήποτε μορφή ή εκδοχή του. Οι άνθρωποι που έπεσαν θύματα μπούλινγκ ακόμη κι αν το ξεπέρασαν, ποτέ δεν ξέχασαν τα συναισθήματα που βίωσαν εξαιτίας του.

Για τον μαθητή ενός δημοτικού σχολείου στη Φλόριντα, όμως, τα άσχημα συναισθήματα που γεννήθηκαν μέσα του εξαιτίας του χλευασμού που δέχτηκε από κάποια συνομήλικα κορίτσια, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν δυνατότερα από τη χαρά που ένιωσε με την εξέλιξη που είχε όλο αυτό το δυσάρεστο συμβάν.

Όλα διαδραματίστηκαν στο Altamonte elementary school, την ημέρα που διοργανώθηκε από τη δασκάλα Laura Snyder μια δραστηριότητα, όπου τα παιδιά που συμμετείχαν έπρεπε πάνω σε ένα χρωματιστό μπλουζάκι να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν τα αρχικά από κάποιο πανεπιστήμιο της αρεσκείας τους.

Ο συγκεκριμένος μαθητής διάλεξε ένα πορτοκαλί μπλουζάκι και καρφίτσωσε επάνω του ένα χαρτί όπου είχε σχεδιάσει τα αρχικά από το αγαπημένο του πανεπιστήμιο το University of Tennessee.  Η δασκάλα τον επιβράβευσε για την προσπάθειά του, την οποία βρήκε ναι μεν απλή αλλά πολύ γουστόζικη και πρωτότυπη, όπως του είπε.

 Όμως, λίγες ώρες αργότερα, η Snyder βρήκε το μαθητή της να κλαίει έξω από το χώρο της τραπεζαρίας. Όπως της εξήγησε κάποια κορίτσια, τα οποία δεν συμμετείχαν καν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, τον κορόιδεψαν για την μπλούζα που φορούσε.

Η δασκάλα κατέγραψε το συγκεκριμένο περιστατικό στο προφίλ της στο Fb περισσότερο με σκοπό να θίξει μια ακόμη φορά το θέμα του μπούλινγκ στα σχολεία. Η ανάρτησή της έγινε viral με πολλούς οπαδούς του πανεπιστημίου του Τενεσί  να αφήνουν σχόλια ενθαρρυντικά για τον μικρό μαθητή.  

Λίγες μέρες αργότερα φαίνεται πως το ποστ έφτασε στη διεύθυνση του πανεπιστημίου του Τενεσί, οι οποίοι ετοίμασαν μια έκπληξη στον μικρό μαθητή. Του έστειλαν ένα πακέτο με όλα τα είδη που φέρουν το λογότυπο του πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα αποφάσισαν να λανσάρουν ως επίσημο t-shirt του πανεπιστημίου ένα ολόιδιο μπλουζάκι με αυτό που ετοίμασε ο μικρός για τη δραστηριότητα στο σχολείο του.

Έτσι ο μικρός από θύμα του μπούλινγκ έγινε «δημιουργός μόδας» και πλέον όλοι μιλούν γι’ αυτόν. Η παρέμβαση της δασκάλας του ήταν καθοριστική και κατάφερε να αντιστρέψει την ανάμνηση εκείνης της μέρας για το μαθητή της, από δυσάρεστη σε ευχάριστη και να του δείξει πως ό,τι οι άλλοι προσπαθούν να τον πείσουν πως είναι αδυναμία, είναι δύναμη!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com