Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Μια επίσκεψη στα «Επείγοντα» ενός νοσοκομείου φαντάζει αγχωτική σε όλους μας. Ακόμη περισσότερο σε μια μητέρα. Σε μια μητέρα ενός μωρού, όπου για καλή της τύχη συνάντησε έναν γιατρό όπου τη βοήθησε με τον πιο γλυκό τρόπο. 

Η νεαρή γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία επισκέφθηκε τα επείγοντα περιστατικά του κοντινότερου νοσοκομείου έχοντας μαζί το κουρασμένο μωρό της. Έμεινε εκεί για περισσότερη από μία ώρα κι ενώ πολλά άτομα από το ιατρικό προσωπικό προσπαθούσαν να ηρεμήσουν το παιδί της, κανείς δεν τα κατάφερε.

Τότε ο Dr. Muir Wallace αποφάσισε να πάρει τα ηνία και ν’ αναλάβει εκείνος τον ταλαιπωρημένο μικρούλη που έκλαιγε. Το επόμενο πρωί το νοσοκομείο Waikato όπου έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook, μία φωτογραφία του ευγενικού γιατρού που είχε αγκαλιά το μωρό.

Ένας συνάδελφος του Muir, o Mike έγραψε από κάτω «Ο μεγαλύτερος ηλικιακά άντρας που φαίνεται σε αυτήν τη φωτογραφία είναι ο γιατρός Wallace, ένας εκ των οποίων βρίσκονταν χθες στα επείγοντα. O πιο νεαρός άντρας, ήρθε χθες εδώ με τη μαμά του και χρειαζόταν οπωσδήποτε έναν υπνάκο. Η μητέρα, δυστυχώς, ήταν άρρωστη κι έπρεπε να υποβληθεί σε πολλές εξετάσεις. Πολλοί προσπάθησαν να τον κοιμίσουν αλλά μόνο o Muir τα κατάφερε.»

Ο Mike ήξερε πολύ καλά τις δυνατότητες του γιατρού Wallace και την ικανότητα που έχει ν’ αντιμετωπίζει επιτυχώς τις δύσκολες καταστάσεις που του παρουσιάζονται. Διάφοροι άλλοι συνάδελφοι ή άγνωστοι χρήστες του Facebook άρχιζαν κι εκείνοι να σχολιάζουν κάτω από τη φωτογραφία με αποτέλεσμα η εν λόγω ανάρτηση να γίνει viral και να συγκεντρώσει χιλιάδες likes.

Ένα σχόλιο, μάλιστα, ενός χρήστη έλεγε «Αυτός ο γιατρός είναι εκπληκτικός. Εξέτασε χτες το παιδί μου που είχε καμένο πρόσωπο και χρειαζόταν αναισθητικό για να δούμε αν τα μάτια του είχαν υποστεί βλάβη.»

Πολλές πράξεις καλοσύνης συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας και στο e-motions χαιρόμαστε που η καλοσύνη κι η ελπίδα σκορπίζονται παντού!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.westernjournal.com