Σπάνιο περιστατικό συνέβη σε πτήση της SAS, όταν ένας επιβάτης υπέστη καρδιακή ανακοπή. Η ιατρική βοήθεια, όμως, δεν ήταν μακριά, καθώς στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 ειδικοί, οι οποίοι ταξίδευαν για ένα ιατρικό συνέδριο!

Ο πιλότος της SAS, Χένρικ Νίλσεν, μίλησε στην εφημερίδα της Δανίας «Ekstra Bladet» για τη συναρπαστική δουλειά του, αναφέροντας τις διάφορες αγχωτικές καταστάσεις που έχει ζήσει, αλλά και ιδιαίτερα γεγονότα που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Ως την καλύτερη εμπειρία του, ο πιλότος περιέγραψε μια πτήση από τη Στοκχόλμη προς το Λος Άντζελες. Το αεροπλάνο βρισκόταν κοντά στον Βόρειο Πόλο, όταν το πλήρωμα καμπίνας ενημέρωσε τους κυβερνήτες του αεροσκάφους ότι ένας επιβάτης είχε μόλις υποστεί καρδιακή ανακοπή.

 

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο ήταν τέσσερις ώρες μακριά

«Ήταν το χειρότερο δυνατό timing. Όλα ήταν τόσο μακριά. Ψάξαμε για το πλησιέστερο αεροδρόμιο, αλλά ήταν τέσσερις ώρες μακριά», εξηγεί ο Νίλσεν. Στη συνέχεια, όμως, του μετέφεραν κάποια… απροσδόκητα νέα από την καμπίνα: στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 καρδιολόγοι, οι οποίοι ταξίδευαν από τη Στοκχόλμη και το Όσλο για ένα ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες!

«Ο αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, οι γιατροί έσπευσαν αμέσως. Σταθεροποίησαν την υγεία του και στη συνέχεια μας εξήγησαν λεπτομερώς τι είχε συμβεί στον άνδρα», λέει ο πιλότος.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στο Λος Άντζελες, ένα ασθενοφόρο ήταν έτοιμο. «Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά μετέβαινε στο Λος Άντζελες για να οργανώσει ένα πάρτι γενεθλίων στο Παλμ Σπρινγκς. Ωστόσο, το περιστατικό με την υγεία του δεν τον απέτρεψε. Πήγε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά και αμέσως πήγε στο πάρτι του στο Παλμ Σπρινγκς, για να γιορτάσει τα 40ά γενέθλιά του», κατέληξε ο Νίλσεν.

*Πηγή είδησης