Μια μικρή πόλη στη Φινλανδία, 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ελσίνκι, ανακοίνωσε μία παγκόσμια πρωτιά.

Οι επισκέπτες στο νέο οικολογικό ξενοδοχείο στην Kontiolahti, στην περιοχή της Βόρειας Καρελίας θα χρεώνονται τη διαμονή τους με βάση “το αποτύπωμα άνθρακα” κατά την επίσκεψή τους.

Το Arctic Blue Resort, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2022, θα λειτουργεί με τιμές που βασίζονται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, πράγμα που σημαίνει ότι όσο μικρότερες θα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τόσο λιγότερο θα πληρώνουν οι πελάτες.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου που θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, θα κάνουν βιώσιμες επιλογές διατροφής και θα παρακολουθούν οικολογικές δραστηριότητες θα μπορούν να δουν το κόστος διαμονής τους μειωμένο κατά 50%.

Το ξενοδοχείο που προσφέρει ένα νέο είδος βιώσιμων διακοπών θα κατασκευαστεί με φυσικά υλικά, θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα έχει δικό του χώρο επεξεργασίας νερού.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια επιλογή οικολογικών διακοπών κορυφαίου επιπέδου και να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν βιώσιμες επιλογές με την τιμολόγηση της διαμονής τους να εξαρτάται από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων. Θέλουμε το θέρετρο να είναι ένας χώρος αληθινής ηρεμίας και να ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να είναι περισσότερο παρόντες στη στιγμή και να επωφεληθούν από την ψηφιακή απεξάρτηση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου Arctic Brands σε ανάρτησή του στο Instagram, Μίκο Σπουφ.

Κάθε ένα από τα δωμάτια του θέρετρου θα είναι μοναδικά διακοσμημένο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν θέα στο δάσος 360 μοιρών ή να κοιμηθούν κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Στις δραστηριότητες που προσφέρονται κατά τη διαμονή είναι η κολύμβηση σε παγωμένα νερά, η πεζοπορία με χιονοπέδιλα το χειμώνα, η κωπηλασία και η συγκομιδή μούρων.

*Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ