Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος να συμμετάσχουν και να συνδιαμορφώσουν μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών, διαβάζοντας πέντε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες/ακροατές…

Με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα», που θα προσφέρουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους της ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει τον κύκλο αναγνώσεων «Ιστορίες», που θα συνεχιστεί και με άλλες ευκαιρίες.

Σε αυτήν την πρώτη εορταστική εμφάνιση των «Ιστοριών», ο Ακύλλας Καραζήσης θα ζωντανέψει το διήγημα «Η Σταχομαζώχτρα» από τα «Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011).

Ακόμη, ο Μάνος Κοντολέων μοιράζεται την ιστορία «Χρυσαφένια, ασημένια… νύχτα χριστουγεννιάτικη» από το βιβλίο του «Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015), ενώ η Τάνια Παλαιολόγου διαβάζει το βιβλίο «Το αστερόπαιδο» του Oscar Wilde (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2014).

Η Νάνσυ Σιδέρη αφηγείται «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2005) και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους» (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012).

Ο πρώτος αυτός κύκλος αναγνώσεων θα παραμείνει διαθέσιμος στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Youtube για όλη την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021.

*Διαβάσαμε την είδηση στο monopoli.gr