Ο φωτογράφος Daniel Kordan ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να απαθανατίσει ένα από τα πιο μαγικά θεάματα της φύσης, δηλαδή την εποχή που ζευγαρώνουν οι πυγολαμπίδες -και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Οι φωτογραφίες του μας μεταφέρουν λίγη από την «μαγεία» της φύσης, και συγκεκριμένα τη στιγμή που αυτά τα λαμπερά έντομα εκπέμπουν φως για να προσελκύουν τους πιθανούς συντρόφους τους.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο οι πυγολαμπίδες είναι πολύ ευαίσθητες όταν ζευγαρώνουν. Χρειάζονται καθαρό νερό σε κοντινό σημείο, ζεστό αέρα, υγρασία χωρίς βροχή και ένα σκοτεινό χώρο. Ο «χορός» ξεκινά όταν ο αρσενικό αναβοσβήνει με ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προσελκύσει την προσοχή του θηλυκού. Όταν το θηλυκό απαντήσει εκπέμπει και αυτό με την σειρά του το δικό του φως και έτσι ξεκινούν μία «συνομιλία» στέλνοντας φωτεινά σήματα μεταξύ τους μέχρι να συναντηθούν και να ζευγαρώσουν.

Μάλιστα, ανάφερε πως το να παρακολουθείς τις πυγολαμπίδες είναι κάτι συναρπαστικό. «Πρέπει να φτάσεις στο δάσος πολύ πριν νυχτώσει για να βρεις το σωστό σημείο, να μιλήσεις με τους ντόπιους φωτογράφους και να μάθεις τις ιδανικές συνθήκες για να τις φωτογραφήσεις. Μετά φέρνεις μαζί σου την καρέκλα σου και περιμένεις. Περιμένεις για ένα θαύμα, και όταν η πρώτη πυγολαμπίδα ανάβει το φως της είσαι πανευτυχής».

Και προσθέτει: «Για να φωτογραφίσεις πυγολαμπίδες πρέπει να έχεις μία στοίβα από εικόνες, καθώς η παρατεταμένη έκθεση (παραπάνω από ένα λεπτό) μπορεί να προκαλέσει πολλά πίξελς. Αλλά ούτε μία φωτογραφία δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει πόσο όμορφο είναι αυτό το θέαμα, ένα λαμπερό δάσος γεμάτο μικρά αστέρια».

Παρά τις δυσκολίες πάντως το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει, αφού οι φωτογραφίες του Kordan μας ταξιδεύουν σε μαγικά τοπία που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι.

*Διαβάσαμε την είδηση στο monopoli.gr