Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η Alana Jones-Mann, στυλίστρια και σχεδιάστρια με έφεση στη χειροτεχνία και στη ζαχαροπλαστική, δίνει άλλη υπόσταση πλέον στη δημιουργία γλυκών και κυρίως τουρτών και κέικ.

Αφήνει τη φαντασία της να οδηγεί τα χέρια της και φτιάχνει τούρτες με σχέδια και χρώματα που μοιάζουν με πολύχρωμα χνουδωτά χαλιά πάνω στα οποία θα ήθελες ν’ ανέβεις και να πετάξεις. Μαγικά χαλιά γεύσεων που αφήνουν στον ουρανίσκο μια γλύκα ικανή να σε ταξιδέψει. Οι «τριχωτές» της, όπως πολύ χαρακτηριστικά τις έχει ονομάσει.

Κάθε τούρτα της είναι ένα μικρό αριστούργημα, ένα έργο τέχνης. Άλλωστε όπως λέει κι η ίδια προσέχει πάντα λεπτομερώς κάθε της δημιουργία, γιατί η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Από το 2013 άρχισε να πειραματίζεται με σχέδια και χρώματα και ν’ ανεβάζει φωτογραφίες με τις δημιουργίες της. Σήμερα στο Instagram έχει 55,5 χιλιάδες ακόλουθους κι ό,τι ανεβάζει προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Είναι πλέον πολύ γνωστή, όχι μόνο στο Λος Άντζελες στο οποίο είναι μόνιμη κάτοικος, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αμερικής απ’ όπου της στέλνουν παραγγελίες για να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο για διάφορες περιστάσεις και events.

«Θέλω οι δημιουργίες μου να μιλούν απευθείας στην ψυχή του παραλήπτη. Λόγω της πείρας μου στον τομέα της διοργάνωσης γάμων και κοινωνικών εκδηλώσεων, μπορώ να καταλαβαίνω την προσωπικότητα των πελατών που απευθύνομαι κι αυτό μ’  εμπνέει και με διευκολύνει. Έχοντας ζήσει για δέκα χρόνια περίπου στη Νέα Υόρκη κι έχοντας φιλοξενηθεί σε πολλά sites που ασχολούνται με κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, πάρτι κ.α. αποφάσισα ν’ ασχοληθώ μ’ αυτό που μ’ ευχαριστεί περισσότερο» δηλώνει η ίδια.

Μια γυναίκα που λατρεύει τα χρώματα και μπορεί να φωτίζει με τις τούρτες της κάθε μπουφέ που θα τις φιλοξενήσει. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους και σίγουρα θα σας κάνουν να τρέξετε στο κοντινότερο ζαχαροπλαστείο.

Περισσότερα: www.instagram.com/alanajonesmann/