Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Μια νεαρή μητέρα γυρνώντας από το σχολείο όπου είχε αφήσει τον γιο της, έγινε μάρτυρας μιας περίεργης σκηνής, η οποία όπως αποδείχτηκε στην πορεία ήταν απόπειρα απαγωγής ενός ανήλικου κοριτσιού. Η παρέμβασή της ήταν καθοριστική κι απέτρεψε την απαγωγή της 12χρονης Amy Martinez.

Η 12χρονη μαθήτρια κατευθυνόταν προς το σχολείο της στην Santa Ana της California. Ξαφνικά μια γυναίκα της κλείνει το δρόμο και την αγκαλιάζει δυνατά με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί ν’ απελευθερωθεί. Η Amy άρχισε να καλεί σε βοήθεια όσο πιο δυνατά μπορούσε καθώς η απαγωγέας την έσερνε όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να την βγάλει από το δρόμο.

Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της. Μόλις η νεαρή μητέρα υποψιάστηκε τι γινόταν, άρχισε να ουρλιάζει δυνατά, λέγοντας στην απαγωγέα πως είναι η μητέρα του κοριτσιού και να την αφήσει. Κατέβηκε από το αυτοκίνητό της κι έτρεξε προς το μέρος τους, οπότε η γυναίκα άφησε την Amy κι έφυγε τρέχοντας.

Η νεαρή μητέρα κι η 12χρονη πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου έδωσαν κατάθεση κι η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την απαγωγέα και να τη συλλάβει. Η Amy θεωρεί πως η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ο φύλακας άγγελός της, μια ηρωίδα που χάρη στην παρέμβασή της απετράπη η απαγωγή της.

Φαίνεται πως το μητρικό ένστικτο γίνεται ασπίδα προστασίας και λειτουργεί πιο δυνατά από το φόβο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.goodnewsnetwork.org