Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η πρωτοπόρα εταιρία μηχανικής «Miniwiz» σε συνεργασία με την εταιρία κατασκευής οικιακών αντικειμένων «Pentatonic» δημιούργησαν το «House of Trash» (Σπίτι από Απορρίμματα), μια έκθεση διακόσμησης εσωτερικού χώρου που προβάλλει αντικείμενα καθημερινής χρήσης στο οικιακό περιβάλλον τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από ανακυκλωμένα προϊόντα.

Το σπίτι βρίσκεται στο Μιλάνο και πρόκειται να ταράξει τα νερά της πόλης. Από τη συσκευασία των τροφίμων και τις κούπες του καφέ, μέχρι τα έπιπλα και τα έργα τέχνης, τα πάντα μέσα σε αυτό είναι κατασκευασμένα από απορρίμματα.

Μετά τα αποκαλυπτήρια το σπίτι θα γίνει ένας μόνιμος χώρος όπου επιχειρήσεις που στοχεύουν στη βιωσιμότητα θα μπορούν να παρουσιάζουν τις «πράσινες» καινοτομίες τους. Επίσης θα μπορούν να συναντιούνται άνθρωποι κι επιχειρήσεις για συνεργασίες πάνω σε ιδέες που αφορούν την ανακύκλωση και γενικότερα την οικολογική συνείδηση.

Για τον ιδρυτή της Miniwiz Arthur Huang, το Μιλάνο, ως κυρίαρχο κέντρο αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, είναι το ιδανικότερο μέρος για την ενέργεια που μόλις ξεκινούν, ευελπιστώντας να μεταφέρουν το μήνυμα και ν’ αυξήσουν το ενδιαφέρον για περισσότερες λύσεις που εναρμονίζονται με τη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο inhabitat.com