Όταν ο Ben Philippe έγραφε το πρώτο βιβλίο του, με τίτλο The Field Guide to the North American Teenager (Το εγχειρίδιο του Βορειοαμερικανού εφήβου), μάλλον δε φανταζόταν πως η… αφιέρωση στη μαμά του στις πρώτες σελίδες θα γινόταν πιο διάσημη από το ίδιο το βιβλίο!

Στην αφιέρωσή του, αντί για τα τετριμμένα που συνηθίζουν οι συγγραφείς, ο Philippe έγραψε: «Στη μητέρα μου, Belzie. Θα γινόμουν απαίσιος γιατρός, μαμά. Θα πέθαινε κόσμος».

Το χιούμορ του Philippe το εκτίμησαν δεόντως πολλοί χρήστες του διαδικτύου, μεταξύ αυτών και ο Jason Pinter, συγγραφέας και ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου Polis Books, ο οποίος αναπαρήγαγε την αφιέρωση μέσω Facebook, σχολιάζοντας: «Ίσως η καλύτερη αφιέρωση σε βιβλίο που έχω δει ποτέ. Αυτό και μόνο με κάνει να θέλω να το διαβάσω». Την ανάρτηση του Pinter έχουν κοινοποιήσει έκτοτε περίπου 10.000 χρήστες.

Μιλώντας στο Forbes, ο Ben Philippe δήλωσε έκπληκτος από τη δημοσιότητα που πήρε η αφιέρωσή του, εξηγώντας: «Αν ποτέ έγραφα βιβλίο, ήξερα ότι θα ήταν αφιερωμένο στη μαμά μου. Το υπόλοιπο της αφιέρωσης ήταν απλώς κάτι σύντομο, γιατί τείνω να αντιπαθώ τις αφιερώσεις σε πρώτο πρόσωπο. Πάντα μοιάζουν σαν ένα αστείο μεταξύ συγκεκριμένων προσώπων, στο οποίο παρεμβαίνω ως αναγνώστης».

Όσο για την αντίδραση της μητέρας του, ο Philippe είπε ότι ήταν περήφανη όταν έλαβε το βιβλίο του, όμως ύστερα από δύο μέρες τον ρώτησε: «Γιατί πας και λες στον κόσμο ότι είμαι κακιά, Μπεν;».

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr