Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Στα βορειοδυτικά της Πορτογαλίας θα συναντήσετε την αρχαιότερη πόλη της με τ’ όνομα Μπράγκα. Έγινε γνωστότερη όταν το 2012 αναδείχθηκε «Ευρωπαϊκή Νεανική Πρωτεύουσα» κι έχει πολλούς λόγους για να σας κάνει να την επισκεφθείτε.

Η Μπράγκα είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Πορτογαλίας και θεωρείται θρησκευτική της πρωτεύουσα, καθώς διαθέτει πολλά αξιοθέατα θρησκευτικού χαρακτήρα.

Φθάνοντας εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της, όπως τον παλιό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, καθώς επίσης και το παλάτι Biscainhos που χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική κυριαρχεί στα οικοδομήματα, υπενθυμίζοντας τον αυστηρό τόνο της εποχής, ενώ αντιπροσωπευτικά δείγματά της μπορείτε να βρείτε περνώντας από το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Μην παραλείψετε να πάτε ως τη Santa Barbara για να θαυμάσετε τους υπέροχους κήπους, όπως και στη μονή Αγίου Μαρτίνου του 10ου αιώνα, τις Ρωμαϊκές Θέρμες του Μαξίμινου και τα παλάτια Paço Arquiepiscopal και Raio Palace με το μπαρόκ ύφος τους.

Τέλος ανεβείτε με το τελεφερίκ πάνω από την Μπράγκα, που σε υψόμετρο 116 μέτρων θ’ ανακαλύψετε τον επιβλητικό ναό Bom Jesus do Monte που σημαίνει Καλός Ιησούς του βουνού.

Αν η Πορτογαλία είναι μέσα στους επόμενους προορισμούς σας, περάστε κι απ’ αυτή την όμορφη πόλη για να συλλέξετε λίγες ακόμη όμορφες εικόνες στο άλμπουμ των αναμνήσεών σας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.news.gr