Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η εφαρμογή «GRIDMATES» δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Κουτίτα, με σκοπό να βοηθήσει όσους δεν μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτομία μέσω της οποίας μπορεί κανείς να δωρίσει ηλεκτρικό ρεύμα, να καθορίσει τη χρονική διάρκεια της δωρεάς του, καθώς και να προτείνει την εφαρμογή σε άλλους που ίσως θέλουν να κάνουν το ίδιο.

Ο λόγος που τον οδήγησε να εφεύρει το GRIDMATES ήταν μια οικογένεια από τον τόπο καταγωγής του τη Θεσσαλονίκη, που ζούσε χωρίς ρεύμα μη έχοντας πρόσβαση σ’ όσα θεωρούμε αυτονόητα, όπως το ν’ ανάψουμε το φως.

Το λογισμικό συνδυάζει τις ενεργειακές λύσεις με την κοινωνική προσφορά, ενώ ταυτόχρονα συνδέει τους παρόχους ενέργειας με μη κερδοσκοπικού οργανισμούς, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Η ιδέα του βρήκε πρόσφορο έδαφος στις ΗΠΑ κι έχει ήδη βραβευθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας και νέων επιχειρήσεων.

Ο ίδιος ευελπιστεί ν’ ανακουφίσει με τον τρόπο αυτό οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη, δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης σ’ ένα τομέα που είναι άκρως αναγκαίος για τον άνθρωπο και που έως τώρα δεν υπήρχε τρόπος κάποιος αν το επιθυμούσε να προσφέρει.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.e-daily.gr