Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

«Πάντες άνθρωποι φύσει ορέγονται του ειδέναι» (αρχαίο γνωμικό)

μεταφ. Όλοι οι άνθρωποι εκ φύσεως επιθυμούν τη γνώση

Σύμφωνα με το γνωμικό αυτό, όλοι οι άνθρωποι διψούν για μάθηση και γνώση κι αυτό δε σταματάει και δεν ορίζεται από το χρόνο και την ηλικία. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Να θέσεις στόχους και να τους εκπληρώσεις, πιστεύοντας στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου.

Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκε και η Αρετή Κουνιάκη. Η Λευκαδίτισσα μητέρα πέντε παιδιών, που δε δίστασε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να αποκτήσει πτυχίο στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ηλικία των 62.

Την ημέρα της απονομής του πτυχίου της έλαμπε μέσα στην παραδοσιακή φορεσιά της και σίγουρα είχε πολλούς λόγους να χαμογελάει και να αισθάνεται περήφανη. Μοιράστηκε μοναδικές στιγμές ευτυχίας με τους δικούς της ανθρώπους καθώς και με τους συμφοιτητές της και κατέληξαν να γιορτάσουν την επιτυχία τους όλοι μαζί, όπως το πρόσταζε η περίπτωση.

Η Αρετή Κουνιάκη δεν είναι το πρώτο παράδειγμα ανθρώπων που τολμούν να σπουδάσουν σε μεγαλύτερη ηλικία κι ελπίζουμε να μην είναι και το τελευταίο. Άλλωστε όλοι έχουμε δικαίωμα στη γνώση και στην εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

Συγχαρητήρια Αρετή!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.lefkadapress.gr