Η 14η Φεβρουαρίου δεν είναι μόνο ημέρα των ερωτευμένων. Είναι και Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών (Congenital Heart Defects Awareness Day) δηλαδή ανωμαλίες διάπλασης της καρδιάς, που φέρει μαζί του το άτομο από την ημέρα της γέννησής του. Με άλλα λόγια, οι πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες γεννιούνται με κάποιο «κατασκευαστικό» πρόβλημα στην καρδιά. Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής». Ο όρος δεν πρέπει να συγχέεται με τη «συγγένεια» με την έννοια της κληρονομικότητας, με την οποία δεν έχει σχέση.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως κάθε χρόνο γεννιούνται 1000 περίπου παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Σε αυτά και την υποστήριξή τους όπως και την υποστήριξη των γονέων τους είναι αφιερωμένο το έργο της οργάνωσης «Η καρδιά του Παιδιού».

Ενόψει λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών και προκειμένου να βοηθηθεί  «Η καρδιά του Παιδιού» οργανώνεται το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ ως τις 8 μμ, το δεύτερο WOWOs BAZAAR στην αίθουσα «Επήρεια – Πολιτισμός», Βασιλέως Κωνσταντίνου 44 στην Αθήνα.

Χειροτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην κοινότητα WoWo’s  διαθέτουν αφιλοκερδώς τα χειροτεχνήματά τους προκειμένου να υποστηριχτεί η Καρδιά του Παιδιού και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει η χειροτεχνία στην κοινωνία στο βαθμό που τύχει μιας δίκαιης αντιμετώπισης από την πλευρά του κράτους.

Στο χώρο του bazaar θα είναι και το «hellokids»  με τους έμπειρους παιδαγωγούς του και πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης! Τα παιδιά θ’ ανακαλύψουν τον κόσμο της δημιουργίας, θα πειραματιστούν με ενδιαφέρουσες τεχνικές και θα φτιάξουν τις δικές τους χειροτεχνικές κατασκευές!