Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Ένα νέο project θα βάλει σ’ εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Ένωση, που αφορά σε ταξίδια νέων άνω των 18, με τρένο, ανά την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να διατεθούν ειδικά interrail πάσα, με τα οποία οι νέοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τρένο στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Euronews, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να μπει σ’ εφαρμογή το πρόγραμμα που θα καλύψει, αρχικά 20.000-30.000 νέους. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 510 ευρώ και με αυτό μπορεί κάποιος να ταξιδέψει έως και σε 30 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σ’ ένα μήνα.

Το συγκεκριμένο project στοχεύει στο ν’ αγαπήσουν οι νέοι περισσότερο τα ταξίδια με το τρένο, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, ερχόμενοι σ’ επαφή με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς Ευρωπαϊκών χωρών κι εντέλει ν’ αποκτήσουν ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Αν το εγχείρημα στεφθεί μ’ επιτυχία, πιθανολογείται πως ο αριθμός των νέων που θα μπορούν να πάρουν το συγκεκριμένο πάσο, θ’ αυξηθεί, αρκεί να εγκριθεί μεγαλύτερο κονδύλι από τις Βρυξέλλες.

Η διαδικασία απόκτησης του interrail πάσου θ’ ανακοινωθεί σύντομα. Δικαίωμα κατάθεσης της αίτησης έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι νέοι άνω των 18.

Το ταξίδι με το τρένο, έχοντας καλή παρέα είναι πραγματικά ονειρεμένο, μακάρι να γίνει κάτι αντίστοιχο και γι’ άλλες ηλικίες.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.dw.com