Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Τι θα λέγατε αν είχατε μια γιαγιά 87 ετών που ξέρει να χειρίζεται το πρόγραμμα ζωγραφικής της Microsoft με μεγάλη άνεση;  Και μάλιστα δεν το χειρίζεται απλώς αλλά είναι σε θέση να φτιάχνει έργα τέχνης που ανεβάζει στο Instagram κι οι ακόλουθοί της έχουν φτάσει πλέον τους 137.000.

Η Concha Garcia Zaera, είναι 87 ετών κι όταν αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι για να περιποιείται τον άρρωστο σύζυγό της, ήθελε να βρει κάποιο χόμπι που να την κάνει να αισθάνεται δημιουργική. Τα παιδιά της της χάρισαν έναν υπολογιστή, τον οποίο άρχισε να τον χρησιμοποιεί, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο πρόγραμμα ζωγραφικής της Microsoft.

Ξεκίνησε από ένα σπίτι, μετά ένα βουνό και πολλά άλλα, τα οποία άρχισε να τα εμπλουτίζει μέρα με τη μέρα. Όπως δηλώνει η ίδια ποτέ δεν ήταν καλή στη ζωγραφική και μάλιστα η έμπνευσή της είναι αρκετά περιορισμένη. Συνήθως για να της γεννηθούν ιδέες ανατρέχει σε κάρτες που της έστελνε ο σύζυγός της ή άλλες ζωγραφιές που έχει δει και της αρέσουν.

Κάθε δημιουργία της, συνήθως της παίρνει γύρω στις δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί. Προσπαθεί να προσέχει κάθε λεπτομέρεια και να τελειοποιεί τις ζωγραφιές της δίνοντάς τους στοιχεία που απ’ ότι φαίνεται προσελκύουν πολύ κόσμο.

Η ίδια βέβαια, δεν πιστεύει πως κάνει κάτι ιδιαίτερο πέρα από το να ζωγραφίζει από χόμπι με τη βοήθεια ενός συνηθισμένου προγράμματος που είναι εγκατεστημένο σχεδόν σε κάθε υπολογιστή.

Η δημιουργία μέσα από την απλότητα, πολλές φορές κερδίζει περισσότερα από τα επιτηδευμένα και την πολυπλοκότητα. Σίγουρα πάντως ο χρωματιστός κόσμος της 87χρονης γιαγιάς θ’ αφήσει το δικό του ίχνος στον κόσμο της τέχνης.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.tilestwra.com