Ο απώτερος στόχος της επίσκεψης σε μια γκαλερί ή ένα μουσείο ίσως είναι να αποτελέσει μια εμπειρία ζωής, να φέρει τον επισκέπτη κοντά στην τέχνη και σε ερεθίσματα που θα του προσφέρουν νέες οπτικές παρατηρήσεις.

Στην κοινωνία του διαδικτύου και της ταχύτητας, οι ευκαιρίες για ισχυρές εικαστικές συγκινήσεις τείνουν δυστυχώς να εκλείψουν. Η ιδέα ωστόσο του ελεύθερου δύτη και φωτογράφου Στέφανου Κοντού είναι τόσο δυνατή που ίσως προσφέρει ακριβώς αυτή την εμπειρία ζωής και μέθεξης που έχουμε ανάγκη.

Ο 46χρονος δύτης, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της συλλογής υποβρύχιων φωτογραφιών με τίτλο «Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από τη θάλασσα» στο πλανητάριο του Ίδρυμα Ευγενίδου το 2015, σκέφτηκε το επόμενο βήμα κι υλοποιώντας το κατάφερε μια παγκόσμια καινοτομία: Έστησε μια ολοκληρωμένη έκθεση φωτογραφίας σ’ ένα υποβρύχιο σημείο, το οποίο προσεγγίζεται με ελεύθερη κατάδυση, ή αλλιώς «Με μια ανάσα» (On a single breath) όπως τιτλοφορείται.

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό στις 19 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Άγιος Παύλος στην πανέμορφη Αμοργό. Θέμα της είναι το υποβρύχιο ελληνικό τοπίο, ο υποβρύχιος φυσικός πλούτος κι η ομορφιά των ελληνικών νησιών.

Στόχος να αισθανθεί ο επισκέπτης τη φύση και τον εαυτό του μέσα σε αυτή. Να γνωρίσει κομμάτια του βυθού και του εαυτού του ενώ είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας…

*Φωτογραφίες από singlebreathphoto.com

*Διαβάσαμε την είδηση στο news247.gr