Πρωταγωνίστρια σε μία σειρά ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων είναι η Simone Biles. Η αθλήτρια φαινόμενο της ενόργανης γυμναστικής, που έγινε μία από τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης αθλητριών από τον γιατρό της ομάδας, Larry Nassar, μιλά στο ντοκιμαντέρ “Simone VS Herself” για το πώς νιώθει ως επιζήσασα σεξουαλικής κακοποίησης.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς που προβάλλεται μέσω Facebook Watch και περιγράφει το ταξίδι της προετοιμασίας της Simone Biles για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με τίτλο “What More Can I Say”, η αθλήτρια μιλά για την εμπειρία της στο προπονητικό κέντρο της Martha Karolyi, όπου δρούσε ως κακοποιητής o Larry Nassar για περισσότερες από 2 δεκαετίες.

«Δεν ήταν ωραία. Θυμάμαι να το λέω στους γονείς μου. Αν έπρεπε να πάω πίσω σε αυτό το κέντρο, θα τα έκανα πάνω μου από τον φόβο. Δεν υπήρχε περίπτωση να προπονιόμουν για έναν ακόμα Ολυμπιακό κύκλο σε αυτό το καθεστώς γιατί τώρα είμαι πιο ώριμη, είμαι μεγαλύτερη και καταλαβαίνω ότι δεν έπρεπε να είναι έτσι», σημειώνει η Simone Biles στο ντοκιμαντέρ.

Ο Larry Nassar, καταδικάστηκε σε ισόβια για πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Είχε κακοποιήσει περισσότερες από 150 γυναίκες. Όπως εξηγεί η Simone Biles της πήρε καιρό να καταλάβει ότι η ίδια δεν ήταν υπερβολική, ότι αυτό που της συνέβαινε, ότι ο τρόπος που την άγγιζε ο αθλίατρος, ήταν σεξουαλική κακοποίηση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

H Simone Biles δεν μίλησε μόνο για τον εαυτό της, αλλά για όλους

Η Biles αναφέρει ότι ήταν εν μέρη τυχερή καθώς η κακοποίησή της δεν ήταν τόσο άσχημη όσο άλλων κοριτσιών που γνώριζε. Επιπλέον περιγράφει πώς διαχειρίστηκε την κακοποίησή της και πώς μετέτρεψε τον πόνο της σε δύναμη βρίσκοντας τη φωνή της. Η Simone Biles είχε μιλήσει για την εμπειρία της μέσα από μία μακροσκελή ανάρτησή της στο Twitter το 2018.

«Μου πήρε πολύ καιρό να το γράψω αυτό, ίσως περίπου δυο μέρες, γιατί κάθε φορά που καθόμουν να το γράψω, άρχιζα να δειλιάζω και δεν κατάφερνα να το ολοκληρώσω», αναφέρει στο ντοκιμαντέρ. Μετά το tweet της Simone Billes, του «προσώπου» της ενόργανης γυμναστικής στις ΗΠΑ, η Εθνική ομάδα στο άθλημα αυτό στις ΗΠΑ έκοψε κάθε δεσμό με το προπονητικό κέντρο Kaolyi Ranch. Τότε ήταν που η Simone Biles κατάλαβε ότι τα λόγια της είχαν δύναμη. «Ήξερα ότι θα βοηθήσει άλλους και γι’ αυτό το έκανα. Για να τους δείξω ότι δεν είναι μόνοι», εξηγεί στο ντοκιμαντέρ.

Η «τιμωρία» που περιμένει

H Simone Biles όπως και η Aly Raisman είναι σύμβουλοι επιζώντων σεξουαλικής κακοποίησης. Η Biles όμως είναι η μόνη αθλήτρια που συνεχίζει να αγωνίζεται μετά την αποκάλυψή της και νιώθει την πίεση που της ασκεί το γεγονός ότι μίλησε και αποκάλυψε τη σκοτεινή πλευρά του αθλήματός της. «Τώρα θα με τιμωρήσουν γιατί μίλησα εκ των έσω, αλλά δεν μπορώ να ανησυχώ γι’ αυτό γιατί ακόμα αγωνίζομαι», ακούγεται να λέει στην πρώην αθλήτρια Aly Raisman σε μία κλήση τους μέσω Zoom στο ίδιο επεισόδιο.

Η Simon Biles νοιάζεται μόνο για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο κι έναν πιο σημαντικό στόχο. «Ένας από τους στόχους μου είναι να παραμείνω σύμβουλος και να δω τα παιδιά να πιστεύουν πραγματικά στον εαυτό τους, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει μέσα στο άθλημα, έξω από αυτό, ποια είναι η εμφάνισή τους, η καταγωγή τους ή η θρησκεία τους. Έχει να κάνει με το να βρίσκεις το φως μέσα σου και να το αφήνεις να λάμψει», εξηγεί η αθλήτρια. Κι η ίδια λάμπει δυνατά.

Η 24χρονη Simon Biles θα είναι η αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όπου ελπίζει να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο με την ομάδα της. Θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται στις 25 Ιουλίου 2021.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

*Πηγή είδησης