Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Εδώ και μερικές μέρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία συγκινητική φωτογραφία ενός πυροσβέστη από το Τεννεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό κορίτσι που έσωσε από αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Chattanooga, εν ονόματι Chris Blazek, δήλωσε πως ενώ βρισκόταν στη δουλειά του, τον κάλεσαν να πάει στο State Route 58 όπου είχε γίνει το ατύχημα.

Μέσα στο αμάξι υπήρχαν τρία παιδιά ηλικίας από 4 μηνών έως 7 χρονών ενώ η έγκυος μητέρας τους βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας των πόνων που ένιωθε στην κοιλιακή χώρα και στη μέση.

Ο γενναίος πυροσβέστης αναφέρει πως τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας  ήταν καλά στην υγεία τους και διατηρούσαν, όσο μπορούσαν, τη ψυχραιμία τους. Το μικρότερο, όμως, κορίτσι ήταν ανήσυχο και συγκλονισμένο από το ατυχές συμβάν.

Στην ανάρτηση της φωτογραφίας που πραγματοποίησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γράφει πως αφού την εξέτασε σε όλα τα σημεία του σώματος της για να βεβαιωθεί ότι είναι καλά, εκείνη ακούμπησε ασυνείδητα το κεφάλι της στο στέρνο του. Συνεχίζει λέγοντας, «Αφού είδα πως οι συνάδελφοι μου τα είχαν όλα υπό έλεγχο, αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα με τη νέα μου φίλη».

Συγχρόνως, η νεαρή μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι οι υπόλοιποι πυροσβέστες  φρόντισαν τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας μέχρι να έρθουν να τα πάρουν κάποιοι συγγενείς τους.

Ο Blazek τονίζει πως είναι στιγμές σαν κι αυτές που του υπενθυμίζουν γιατί επέλεξε να κάνει αυτή τη δουλειά κι όχι κάποια άλλη…

For firefighters, this is what's it's all about:"After getting back to the hall from a house fire last Saturday in 4's…

Posted by Chattanooga Fire Department on Monday, 4 June 2018

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.foxnews.com