Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Στο ρυθμό του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου ζει όλος ο αθλητικός κόσμος. Άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, υποστηρικτές των ομάδων και μη, παρακολουθούν με αγωνία τα παιχνίδια, άλλοτε από κοντά κι άλλοτε από τηλεοράσεις ή γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τα social media έχουν γεμίσει από φωτογραφίες και βίντεο φιλάθλων και ποδοσφαιρόφιλων που πανηγυρίζουν βαμμένοι στα χρώματα της ομάδας τους και στιγμιότυπα από διάφορα events που διαδραματίζονται με το άρωμα του Mundial 2018.

Μια φωτογραφία, όμως, που ανέβηκε στο Twitter έγινε το επίκεντρο όσων παρακολουθούν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Μεξικανοί και Κολομβιανοί φίλαθλοι σήκωσαν στα χέρια έναν Αιγύπτιο που βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι κι ήθελε να παρακολουθήσει τον αγώνα της Αιγύπτου εναντίον της Ουρουγουάη, από τη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στη ζώνη φιλάθλων της FIFA στη Μόσχα. Ήταν αδύνατον να καταφέρει να δει τον αγώνα χωρίς τη βοήθεια των συνανθρώπων του, οι οποίοι έγιναν ένα σώμα και σήκωσαν στους ώμους τους το αναπηρικό καροτσάκι, δίνοντάς του την ευκαιρία και το δικαίωμα να δει την ομάδα του να παίζει.  

Η εικόνα αυτή αξίζει όσο χίλιες λέξεις και ξεχειλίζει ανθρώπινη αλληλεγγύη. Το Twitter κατακλύστηκε από σχόλια θαυμασμού για τη συγκεκριμένη χειρονομία, επιβράβευσαν την κίνηση αυτή των φιλάθλων αλλά κι επισήμαναν πόσο κοντά φέρνει ο αθλητισμός τους ανθρώπους σε όποια εθνικότητα κι αν ανήκουν.

Παρόμοια φωτογραφία δείχνει επίσης μια Ρωσίδα φίλαθλο σε αναπηρικό καροτσάκι να περιτριγυρίζεται από Μεξικανούς φιλάθλους φορώντας τα Sombreros τους και να φωτογραφίζονται χαμογελώντας.

Δυο φωτογραφίες που ανεβάζουν την ανθρωπότητα ένα σκαλί πιο πάνω και μας κάνουν να ελπίζουμε σ΄ έναν καλύτερο κόσμο χωρίς διακρίσεις.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com