Οι αρκούδες μπορεί να φαίνονται άγρια ​​ζώα, ωστόσο, υπάρχουν χώρες όπου αυτές εκτρέφονται υπό την προστασία των ανθρώπων, οι οποίοι δημιουργούν όμορφες σχέσεις που αποπνέουν απεριόριστη αγάπη και φιλία.

Ρωτήστε τη Veronika Dichka, μια νεαρή γυναίκα που έχει κατακτήσει τα κοινωνικά δίκτυα με τις φωτογραφίες της να ψαρεύει παρέα με μια “υιοθετημένη” αρκούδα, στη μέση μιας λίμνης που βρίσκεται στο Novosibirsk, βόρεια της Σιβηρίας.

Βαφτίστηκε με το αστείο όνομα Άρτσι  και δεν χωρίζεται στιγμή από τη Βερόνικα, πάνω κάτω, πάντα δίπλα της όπου κι αν πάει. Ωστόσο, η αγαπημένη του δραστηριότητα είναι να πηγαίνει για ψάρεμα σε μια βάρκα με την αγαπημένη ανθρώπινη μητέρα του. Φυσικά, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, τόσο σε αυτή την περίπτωση όσο και σε προηγούμενες, οι σκηνές μεταξύ αρκούδας και ανθρώπου δεν διαδραματίζονται σε μεγάλες πόλεις, αλλά σε μέρη όπως η Σιβηρία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Veronika Dichka (@dichkaaaaa)

Πώς όμως γνωρίστηκαν ο Άρτσι και η Βερόνικα; Αποδεικνύεται ότι η αρκούδα ήταν απλώς μωρό όταν ο τοπικός ζωολογικός κήπος όπου φυλασσόταν χρεοκόπησε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το επικείμενο κλείσιμο του καταφυγίου ζώων σήμαινε ότι ο Άρτσι θα έχανε το σπίτι του. Η είδηση ​​έφτασε στη Βερόνικα η οποία πήγε αμέσως στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και ρώτησε αν μπορούσε να τον υιοθετήσει. Η απάντηση ήταν καταφατική και η γυναίκα δεν είχε κανένα πρόβλημα να το πάρει μαζί της στο σπίτι.

«Ο Άρτσι με βλέπει ως μέλος της οικογένειάς του. Μοιραζόμαστε φαγητό, κοιμάται στην αγκαλιά μου όταν φοβάται και κρύβεται πίσω μου. Τον σώσαμε από το πάρκο σαφάρι, αλλά δεν μπορούμε να τον απελευθερώσουμε στη φύση γιατί έζησε αιχμάλωτος όλη του τη ζωή», είπε η Σάρα. «Ο Άρτσι περνάει κάθε μέρα μαζί μας και είναι τρελά ερωτευμένος με το νερό. Του αρέσει πολύ όταν τον πηγαίνω σε νέα μέρη, οπότε αυτή η φωτογράφιση ήταν μια απόλαυση για αυτόν», πρόσθεσε η Veronika Dichka στην ανάρτησή της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Veronika Dichka (@dichkaaaaa)

Όλα τα ζώα, χωρίς διάκριση, άγρια ​​ή μη, είναι σημαντικά για την επιβίωσή μας ως ανθρώπινο είδος.

Η φιλία που κατάφεραν να δημιουργήσουν η Βερόνικα και ο Άρτσι είναι ένα παράδειγμα γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να τους σεβόμαστε, να τους φροντίζουμε και να τους διαφυλάξουμε για το καλό της ανθρωπότητας. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Archie δείχνει αρκετά χαρούμενος με την παρέα της Veronika. Παρά το πόσο σπάνια βλέπουμε αυτά τα ζώα να ενεργούν ως κατοικίδια, η αλήθεια είναι ότι η Σάρα και ο Άρτσι είναι οι καλύτεροι φίλοι που θα ήθελε να έχει κάποιος.

*Πηγή είδησης