Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Μια μοτοσυκλέτα που ετοιμάζεται να μπει δυναμικά σε μια απαιτητική αγορά, εκείνη των ειδικών, περιορισμένης παραγωγής και κατά παραγγελία μηχανών, παρουσίασε στο διεθνές κοινό, ο δημιουργός της Ντίνος Νικολαΐδης , στην έκθεση EICMA, στο Μιλάνο.

Η δημιουργία του ειδικού αυτού μοντέλου ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο στην ίδια πάλι έκθεση, όπου η εταιρία του κ. Νικολαΐδη συμμετείχε. «Παρότι είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει φίλτρα αέρος, «κλέψαμε» λίγο χρόνο από το τμήμα έρευνας κι είπαμε να φτιάξουμε μια δικιά μας μοτοσικλέτα, βλέποντας αυτή την καταιγίδα των μοτοσυκλετών τύπου Custom, Trackers και των Café Racers.

Αγοράστηκε το μοτέρ κι ό,τι άλλο χρειαζόταν για να ξεκινήσει η κατασκευή της DCR 017  και ο σχεδιασμός της διήρκεσε τρεις μήνες, από τα απλά σχέδια, μέχρι τα τρισδιάστατα λειτουργικά με τα οποία έγιναν οι προσομοιώσεις.

Ο έλληνας μηχανολόγος λέει πως «το αποτέλεσμα κρίνεται ως εκπληκτικό» αφού όσοι κινήθηκαν με το μοντέλο πριν την παρουσίαση, εντυπωσιάστηκαν. Ο κλειστός κύκλος των συνεργατών του Ντίνου Νικολαΐδη έδωσε στη μηχανή το ανεπίσημο όνομα «Brain Eraser» μιας και οι αναβάτες της ξεχνούν οτιδήποτε είχαν στο μυαλό τους για ένα δίκυκλο, μετά από τη βόλτα τους.

Το όλο εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο μέχρι να φτάσει στην τελική του μορφή, αφού όπως δηλώνει ο δημιουργός της DCR 017 «χρειάζεσαι 30 χρόνια πείρας για ν’ αποφύγεις δυσκολίες και να έχεις έτοιμες μελετημένες λύσεις από το παρελθόν. Η  DCR 017 ξεκίνησε μ’ ένα ειδικό πρότυπο σχεδιασμού σε υπολογιστή (3D cut) και μετά προέκυψαν περίπου 1500 επιμέρους κατασκευαστικά σχέδια για τα εξαρτήματα κι ό, τι άλλο χρειάστηκε η μοτοσυκλέτα για να γίνει».

Για την ολοκλήρωση της μηχανής εργάστηκε μια μικρή ομάδα της ελληνικής εταιρίας DNA Filters Ltd κι αρχικά ήθελε να δείξει σε όλους πως η εταιρία παρότι κατασκευάζει φίλτρα αέρος, κατέχει την τεχνολογία για ένα τέτοιο εγχείρημα, την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας.

Η DCR 017 το πέτυχε, αφού αγοραστές ενδιαφέρθηκαν να την κάνουν δική τους μιας και οι λάτρεις της μοτοσυκλέτας θα ήθελαν ένα μοντέλο κατασκευασμένο στα μέτρα τους…

 

Διαβάσαμε την είδηση στο 

www.perierga.gr