Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου ξεκίνησε μια ιδιαίτερη προσφορά θέλοντας να τιμήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας μας γι’ αυτό τον άνισο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες με τον κορωνοϊό. Μετά το πέρας της κρίσης, προσφέρουν δωρεάν διαμονή στους ανθρώπους που στηρίζουν το εθνικό σύστημα υγείας και που εργάζονται στα 13 νοσοκομεία αναφοράς.

Ο Μανόλης Τσακαλάκης, πρόεδος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου δήλωσε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Κάνουμε μία προσπάθεια μέσω προσωπικών επαφών με όλες τις ενώσεις ξενοδόχων στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα ώστε να γίνουν κοινωνοί της πρότασης μας και να πούμε με τον τρόπο μας και τις δυνατότητες μας το δικό μας ευχαριστώ, στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση και προστασία όλων μας από την πανδημία».

Αυτή η κίνηση δημιούργησε μια αλυσίδα προσφορών. Για παράδειγμα, ο πολιτιστικός σύλλογος Ασή- Γωνίας «Άγιος Γεώργιος» συμμετέχει και θέλοντας να ευχαριστήσει και να δείξει την ευγνωμοσύνη του, προσφέρει παραδοσιακό τραπέζι στην πλατεία του χωριού για όσους γιατρούς και νοσηλευτές κάνουν διακοπές στο Ρέθυμνο το καλοκαίρι.

Με τη σειρά του, ο Καραμπέκος Θεμιστοκλής, ιδιοκτήτης του καραβιού Olympus, προσφέρει τη δωρεάν μεταφορά του προς την Κρήτη. Αυτή συγκινητική κίνηση των Ρεθυμνιωτών έχει δημιουργήσει θετικές αντιδράσεις και υποστήριξη από άλλους μεμονωμένους ξενοδόχους σε όλη την Κρήτη. Γι’ αυτό, η διοίκηση του Συλλόγου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σίγουροι ότι ανάλογες διεργασίες, που έχουν ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα ευοδωθούν και η πρωτοβουλία του Ρεθύμνου της ανοιχτής αγκαλιάς, του Ρεθύμνου της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης, θα βρει παντού μιμητές».

Στη συνέχεια και πολλοί ξενοδόχοι από το Ηράκλειο της Κρήτης προχώρησαν στην ίδια κίνηση δηλώνοντας: «Σε συνέχεια της εξαιρετικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Ρεθύμνου, και η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου θα ήθελε να γίνει κοινωνός της ευγνωμοσύνης που νιώθουμε όλοι για το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς, για την αυταπάρνηση και τους αγώνες που δίνουν καθημερινά για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του covid-19. Οι Ξενοδόχοι του νομού Ηρακλείου τάσσονται μαζί με τους συναδέλφους του Ρεθύμνου, και με τη σειρά τους, προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που σήμερα στερούνται ύπνο για να μπορούμε εμείς να κοιμόμαστε».

*Διαβάσαμε την είδηση στο enallaktikidrasi.com