Πριν από επτά χρόνια, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ παράτησε την ιατρική για την πολιτική. Τώρα επιστρέφει στη δουλειά του ως γιατρός, καθώς η χώρα του δίνει μάχη, όπως και όλος ο πλανήτης, με την επιδημία του κορωνοϊού.

Ο «τίσεχ», όπως αποκαλείται ο πρωθυπουργός στην Ιρλανδία, επανήλθε στο ιατρικό μητρώο και θα κάνει μία βάρδια κάθε εβδομάδα για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε ο εθνικός τηλεοπτικός σταθμός RTE.

Ο Βαράντκαρ εργάστηκε ως γιατρός για επτά χρόνια πριν γίνει πολιτικός. Εγκατέλειψε το ιατρικό επάγγελμα το 2013.

Σύμφωνα με το RTE, επανεγγράφηκε ως γιατρός τον Μάρτιο και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Υγειονομικής Διοίκησης της χώρας για μία συνεδρία την εβδομάδα. Ο Βαράντκαρ θα πραγματοποιεί τηλεφωνικές γνωματεύσεις με σκοπό να απελευθερώσει προσωπικό για την πρώτη γραμμή της μάχης.

Η Ιρλανδία μετρούσε 5.364 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 174 νεκρούς μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (6/4).

Το σύνολο των πολιτών της χώρας έχει τεθεί σε καραντίνα για περισσότερο από μία εβδομάδα, καθώς που δεν τους επιτρέπεται να μετακινούνται σε αποστάσεις άνω των 2 χιλιόμετρων από τα σπίτια τους.

Οι άνθρωποι μπορούν να βγουν από τις οικίες τους μόνο για τα απαραίτητα: για να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα, για να πάνε στο γιατρό, να φροντίσουν μέλη της οικογένειάς τους ή για «σύντομη» σωμαική άσκηση.

Οι δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις μεταξύ ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά απαγορεύονται και μόνο οι βασικοί εργαζόμενοι – συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας – επιτρέπεται να κινούνται από και προς την εργασία τους.

*Φωτογραφία εξωφύλλου PA Images via Getty Images

*Διαβάσαμε την είδηση στο huffingtonpost.gr