Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Πολλές φορές, το να εκφράζεις το πρόβλημα σου και να εξωτερικεύεις τις σκέψεις σου μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τη λύση που ψάχνεις και ν’ αντιμετωπίσεις μία δύσκολη κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο.

Μάλλον κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό της η Georgia Duffy, μία ανεξάρτητη βιβλιοπώλισσα,  στο Harrogate η οποία ανέβασε ένα tweet στον προσωπικό της λογαριασμό λέγοντας πως εκείνη τη μέρα είχε μαζέψει μόνο 12,34 λίρες από την πώληση των βιβλίων της και ζητούσε τη στήριξη του καταναλωτικού κοινού.

Η έκκληση της αυτή φαίνεται να βρήκε ανταπόκριση καθώς περίπου 1.000.000 άνθρωποι είδαν την ανάρτηση της ενώ 4.000 από αυτούς έκαναν retweet, δηλαδή αναδημοσίευση αυτής, θέλοντας να κάνουν ευρέως γνωστό το αίτημα της.

Το βιβλιοπωλείο της ήταν το πρώτο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που άνοιξε στην περιοχή του Harrogate τα τελευταία 20 χρόνια. Η Duffy, δε, επισημαίνει πως έχει περάσει αρκετά δύσκολες περιόδους από τότε που άνοιξε την επιχείρηση της αλλά οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν πραγματικά απελπιστικές, γι’ αυτό κι αποφάσισε να απευθύνει την έκκληση στήριξης.

«Δεν περίμενα ότι το αίτημα μου θα είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Τόσοι πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε επαφή μαζί μου, μου έστειλαν μηνύματα στήριξης, άλλοι έκαναν παραγγελίες κι άλλοι απλώς μου δώρισαν κάποια χρήματα για να συνεχίσω το εγχείρημα μου» τονίζει η ίδια.

Τέλος, συγκρίνοντας τις πωλήσεις μίας απλής καθημερινής ημέρας, αναφέρει πως μετά την ανάρτηση της κατάφερε να πουλήσει περίπου 70 βιβλία σε μια ημέρα, ένα εξαιρετικά υψηλό ποσό.

Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα της πραγματικής ζωής που μας αποδεικνύουν ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε έχει ακόμη αρκετά αποθέματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.bbc.com