Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Ένας νεαρός ηλεκτρολόγος, φαίνεται πως έγινε ο «από μηχανής Θεός» για μια 72χρονη γυναίκα στο Woburn της Μασαχουσέτης, όταν δεν επιδιόρθωσε μόνο τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού, αλλά και τη ζωή της.

Τον περασμένο μήνα, η ηλικιωμένη Gloria Scott, αντιμετώπισε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού της και ζήτησε τη βοήθεια ενός γείτονα, ο οποίος της πρότεινε να καλέσει τον νεαρό ηλεκτρολόγο John Kinney για να τη βοηθήσει με τη ζημιά.

Φτάνοντας ο Kinney στο σπίτι της 72χρονης, αντίκρυσε ένα εγκαταλελειμμένο περιβάλλον με ζημιές που δεν αφορούσαν μόνο στα ηλεκτρολογικά αλλά επεκτείνονταν σε ολόκληρο το οίκημα. Επιδιόρθωσε τα φωτά και τον κλιματισμό κι έφυγε.

Όπως λέει ο ίδιος, όμως, η συνείδησή του δεν τον άφηνε να ηρεμήσει γιατί σκεφτόταν συνεχώς τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η γυναίκα αυτή. Επέστρεψε λοιπόν στο σπίτι της Gloria, όπου και κατέγραψε τις ζημιές ώστε να ξεκινήσει τις εργασίες.

Το σπίτι ήταν σχεδόν κατεστραμμένο. Τα υδραυλικά σε άθλια κατάσταση, τα ταβάνια και οι τοίχοι ήταν υπό κατάρρευση, τα τζάμια σπασμένα, με αποτέλεσμα πολύ συχνά, να μπαίνουν μέσα διάφορα ζωύφια αλλά και μεγαλύτερα ζώα. Τα σκαλιά της εισόδου είχαν σαπίσει και η πρόσβαση στην αυλή ήταν σχεδόν αδύνατη από το ύψος των φυτών. Δυστυχώς, η ηλικιωμένη δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, ούτε και οικογένεια για να τη στηρίξει και προσπαθούσε απλώς να επιβιώσει μέσα σε αυτήν την άσχημη καθημερινότητα.

Gloria’s Gladiators

 

Ο Kinney, ξεκίνησε αμέσως τις εργασίες, ενώ ταυτόχρονα έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook, όπου καλούσε κι άλλους τεχνίτες, επιχειρηματίες κι εθελοντές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με όποιο τρόπο μπορούσαν. Μέσα στις επόμενες μέρες η στήριξη του κόσμου ήταν απίστευτη. Εθελοντές έφταναν καθημερινά με εργαλεία και καλάθια με τρόφιμα για όσους εργάζονταν εκεί. Περί τα 2.000 άτομα, κατέθεσαν χρηματικά ποσά, που έφτασαν τα 100.000 δολάρια, για την αγορά, υλικών κι άλλων προϊόντων, που ήταν απαραίτητα για την ανακατασκευή του σπιτιού.

Σχεδόν ένα μήνα μετά η 72χρονη Gloria δεν μπορεί να πιστέψει πόσο άλλαξε τη ζωή της ένας άνθρωπος, από τη μια στιγμή στην άλλη. Το σπίτι δεν ανακαινίστηκε απλώς, αλλά έγινε σχεδόν καινούργιο. Κι όλα αυτά με τη συμμετοχή και την συνεισφορά των κατοίκων του Woburn κι όχι μόνο.

Η περίπτωσή της Gloria, μάλιστα, αποτέλεσε κίνητρο για να βοηθηθούν κι άλλοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις και δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν. Για το λόγο αυτό, ο Kinney και μια ομάδα εθελοντών, έφτιαξαν μια σελίδα στο Facebook με το όνομα «ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΓΚΛΟΡΙΑ» (Gloria’s gladiators), όπου ευελπιστούν να βοηθήσουν όσους περισσότερους ηλικιωμένους μπορούν και να καλυτερέψουν όσο γίνεται τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Άλλωστε, όπως λέει κι ο νεαρός ηλεκτρολόγος «η γενναιοδωρία του κόσμου είναι απίστευτη και μπορεί να κάνει θαύματα».