Μια καφετέρια, την οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν όσοι συγγραφείς δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στο έργο τους και να παραδώσουν το χειρόγραφό τους εγκαίρως, λειτουργεί στο Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Ονομάζεται «Καφετέρια Συγγραφής Χειρογράφων» και απευθύνεται αποκλειστικά σε συγγραφείς, φοιτητές ή επαγγελματίες που έχουν να παραδώσουν κάποιο έργο εντός προθεσμίας.

«Η Καφετέρια Συγγραφής Χειρογράφων επιτρέπει την είσοδο μόνο σε ανθρώπους που είναι αντιμέτωποι με μια προθεσμία συγγραφής. Κι αυτό προκειμένου να διατηρήσουμε ένα επίπεδο συγκέντρωσης και ήρεμης ατμόσφαιρας στον χώρο», εξηγεί ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, Takuya Kawai.

Το κατάστημα έχει τρεις απλούς κανόνες: Πρώτον, μπαίνοντας στην καφετέρια, ο πελάτης δηλώνει στη ρεσεψιόν πόσες λέξεις πρέπει να γράψει και μέχρι πότε. Δεύτερον, κάθε μία ώρα ο υπεύθυνος της καφετέριας ρωτά τους πελάτες πώς πάει το γράψιμο. Και τρίτον, δεν επιτρέπεται να φύγει κανείς από την καφετέρια πριν πετύχει τον στόχο του.

Το κατάστημα είναι εξοπλισμένο με ό,τι μπορεί να χρειαστεί κανείς για να μπορέσει να γράψει, ενώ επιτρέπει στους πελάτες του να παραγγέλνουν φαγητό από άλλα καταστήματα όσο βρίσκονται εκεί, αρκεί να τελειώσουν στην ώρα τους τη συγγραφή.

*Πηγή είδησης