Ένα απίστευτο ρεκόρ Γκίνες έχει να καμαρώνει ένας αιωνόβιος άνδρας στη Βραζιλία, ο οποίος εργάζεται για 84 σερί χρόνια στην ίδια εταιρεία.

Ο 100χρονος από την πόλη Μπρουσκ της νότιας Βραζιλίας, κέρδισε με το «σπαθί» του μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει εργαστεί κανείς στην ίδια εταιρεία.

Ο Βάλτερ Όρτμαν συμπλήρωσε 84 συναπτά έτη στην ίδια επαγγελματική «στέγη». Παρότι το επίτευγμά του είναι εντυπωσιακό, η συμβουλή που δίνει σε όσους επιζητούν μια μακροχρόνια και επωφελή επαγγελματική σταδιοδρομία είναι εξαιρετικά απλή: «Κάντε αυτό που αγαπάτε και μείνετε μακριά από το πρόχειρο φαγητό».

«Πρέπει να σου αρέσει η εργασία. Ξεκίνησα να δουλεύω με προθυμία και μαχητικό πνεύμα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτήν την εβδομάδα. Ο ίδιος υπογράμμισε για το επίτευγμά του: «Δεν μπορείς απλά να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά για να λες απλά ότι εργάζεσαι. Δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν πρόκειται να το αντέξεις».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο Βάλτερ Όρτμαν ξεκίνησε να δουλεύει στο εργοστάσιο μιας εταιρείας που πλέον έχει την επωνυμία RenauxView, η οποία παράγει υφάσματα. Με την πάροδο των ετών μεταπήδησε σε διοικητικό πόστο και στη συνέχεια έγινε υπεύθυνος πωλήσεων.

Προσέχει τη φυσική του κατάσταση, κάνοντας καθημερινά ασκήσεις γυμναστικής και παρακολουθεί επιμελώς τη διατροφή του. Όλα αυτά τον έχουν βοηθήσει να διατηρήσει σε εξαιρετικά επίπεδα την υγεία του, παρά τα 100 χρόνια ζωής που έχει στην… πλάτη του.

«Αποφεύγω το αλάτι και τη ζάχαρη», είπε. Επί του θέματος συμπλήρωσε: «Αποφεύγω την κόλα και τα άλλα αναψυκτικά. Καταναλώνω μόνο υγιεινές τροφές. Αυτά βοηθούν τον οργανισμό σου να μείνει δυνατός για πάντα».

*Πηγή είδησης