Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η εταιρία «Aqua Vida» που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, καινοτομεί λανσάροντας ένα νέο είδος αθλητικών κολάν που είναι βιοδιασπώμενα.

Το προϊόν κατασκευάζεται με ένα «έξυπνο» αντιβακτηριδιακό νήμα πολυαμιδίου, που παρέχει προστασία από την ακτινοβολία UV, είναι αρκετά ελαφρύ κι απορροφά τον ιδρώτα. Το ίδιο το νήμα παράγεται σε κλειστό κύκλο παραγωγής με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά.

Προορίζεται για κάθε αθλητική δραστηριότητα και δεν πρόκειται να βιοδιασπαστεί όσο χρησιμοποιείται. Η διαδικασία αποσύνθεσης ξεκινά μόνο όταν βρεθεί σε αναερόβιο περιβάλλον ή μέσα σε κάδο κομποστοποίησης, δηλαδή όταν πλέον απορριφθεί.

Ανάμεσα στους στόχους της εταιρίας είναι η συλλογή 5 τόνων απορριμμάτων από θάλασσες και λίμνες της περιοχής έως το 2020. Με 16 εξορμήσεις στο ενεργητικό της έως τώρα έχει συγκεντρώσει περίπου 2 τόνους σκουπιδιών κι όπως ισχυρίζεται η Aqua Vida, για κάθε δολάριο που πληρώνουν οι καταναλωτές για τα προϊόντα της, δωρίζεται το ένα τοις εκατό για την προστασία του τοπικού υγρού στοιχείου.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.inhabitat.com