Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Όταν κάποιος άνθρωπος σε εμπνέει, τότε «ακολουθείς» τα βήματα και τις ιδέες του ακόμη κι αν φύγει από τη ζωή. Η Tammy Waddell, μία δασκάλα 58 ετών, φαίνεται πως κατάφερε να είναι μία από αυτά τα πρόσωπα που ενέπνευσαν χιλιάδες ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα αυτή εργαζόταν για τριάντα χρόνια στην κομητεία Forsyth της Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών ως δασκάλα στις πρώτες εκπαιδευτικές βαθμίδες. Παλεύοντας για αρκετούς μήνες με τον καρκίνο, δεν τα κατάφερε κι έχασε τη μάχη τον προηγούμενο μήνα.

Στην κηδεία της, ωστόσο, έγινε κάτι εξαιρετικά πρωτόγνωρο καθώς οι μαθητές της, οι συνάδελφοι αλλά κι ο στενός οικογενειακός της περίγυρος έφεραν αντί για λουλούδια, σακίδια που περιείχαν σχολικά είδη για τα παιδιά που τα είχαν ανάγκη.

«Η τελευταία επιθυμία της ξαδέλφης μου ήταν να πάμε στην κηδεία της με μαθητικά σακίδια γεμάτα με σχολικά είδη. Μέχρι το τέλος της ζωής της υπήρξε δασκάλα…», γράφει ο Dr. Brad Johnson σε ανάρτηση της αντίστοιχης φωτογραφίας από την κηδεία στο Twitter.

Συμπληρώνει, δε, λέγοντας πως ήταν άκρως συγκινητικό το θέαμα 100 περίπου εκπαιδευτικών που αποφάσισαν ν’ αναλάβουν το ρόλο των «αγγελιοφόρων» και να μεταφέρουν τις τσάντες από την εκκλησία στα κοντινά σχολεία.

Πράξεις που αποδεικνύουν πως όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και νοιάζεσαι για τους συνανθρώπους σου, δε σε σταματά να «εμπνέεις» ούτε ο θάνατος.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com