Η ιστορία η οποία είναι πραγματικά απίστευτη, μας έρχεται από την μακρινή Φλόριντα των ΗΠΑ και πρωταγωνιστής της, είναι ένας δάσκαλος – ήρωας, o οποίος παλεύει με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο κος Goodman, ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να καταπολεμήσει τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Δίδασκε σε δημόσιο σχολείο της Φλόριντα και θεώρησε ότι χρειαζόταν τουλάχιστον 20 επιπρόσθετες ημέρες άδειας για να αντιμετωπίσει τη χημειοθεραπεία, τις οποίες όμως είχε εξαντλήσει. Έτσι, στις 23 Ιουλίου, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου, ο Goodman έκανε μία έκκληση για βοήθεια μέσω του Facebook. Μέσα σε τέσσερις ημέρες είχε λάβει αρκετές ημέρες άδειας, τόσες που καλύπτουν ένα ολόκληρο εξάμηνο!

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβη» δήλωσε ο 56χρονος Goodman, στο CNN. Η απάντηση στην έκκλησή του για περισσότερες ημέρες άδειας ήταν αξιοσημείωτη. Δάσκαλοι, τα μέλη του προσωπικού, οι διοικητικοί υπάλληλοι κι ακόμη και οι εργαζόμενοι στην αίθουσα φαγητού μεταβίβασαν 75 ημέρες άδειας στον Goodman.

«Εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έφτασαν σε μένα για να δωρίσουν μέρες της άδειάς τους. Ένιωσα ένοχος γιατί ήξερα ότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν πολύ χειρότερα προβλήματα από μένα».

Ο Goodman έμαθε ότι είχε καρκίνο του παχέος εντέρου τον Απρίλιο. «Ήταν τρομερό», είπε, ενώ άρχισε να περιγράφει το ταξίδι του στο Facebook.

«Ήταν ο ευκολότερος τρόπος να δείξω στους ανθρώπους πώς νιώθω και ταυτόχρονα να εμπνέω ανθρώπους που περνούσαν από κάτι παρόμοιο» ανέφερε ο Goodman.

«Δεν εκπλήσσομαι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πάντα στήριζαν ο ένας τον άλλον» είπε. «Ακόμα και οι μαθητές μου με στήριξαν, ενώ λένε στους γύρω τους πως τους έχω επηρεάσει θετικά κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ τη δουλειά μου»  δήλωσε ο Goodman.

«Ο καθένας μπορεί να πάθει καρκίνο, αλλά δεν είναι όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους» δήλωσε. «Όλοι μας έχουμε προβλήματα, αλλά καλό είναι να μη χάνουμε τη συμπόνια μας».

*Πηγή είδησης