Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Σ΄ ένα δημοτικό σχολείο της Αλαμπάμα, διδάσκει ο Price Lawrence, στις πρώτες τάξεις. Η διδασκαλία είναι κάτι που αγαπάει πολύ κι οι μαθητές του τον λατρεύουν. Τους υποδέχεται πάντοτε χαμογελαστός κι έτοιμος να λύσει κάθε τους απορία. Πάντοτε εκτός από το πρόσφατο πρωινό της Δευτέρας, όπου μπήκε στην τάξη κακόκεφος και λιγομίλητος.

Τα παιδιά απόρησαν με την ασυνήθιστη συμπεριφορά του κι όπως ήταν φυσικό τον ρώτησαν τι του συμβαίνει. Ο Lawrence, τους εξήγησε πως το Σαββατοκύριακο που πέρασε, συνέβη κάτι πολύ λυπηρό για την οικογένειά του. Πέθανε ο πατέρας της γυναίκας του κι όπως ήταν φυσιολογικό, η γυναίκα του ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο συγκεκριμένο γεγονός οφειλόταν η στεναχώρια του.

Οι μικροί μαθητές του τον συλλυπήθηκαν και προσπάθησαν να κάνουν το μάθημα πιο ευχάριστο για εκείνον. Όταν τελείωσε η ώρα του μαθήματος άρχισαν να τον αγκαλιάζουν για να βγουν για διάλειμμα. Τελευταία έμεινε μια μικρούλα, η οποία τον αγκάλιασε κι έβαλε στο χέρι του μερικά κέρματα κι ένα σημείωμα. Όταν την κοίταξε με απορία εκείνη του είπε «αυτά τα χρήματα είναι για τη σύζυγό σας, είμαι σίγουρη πως θα έχει πολλά έξοδα τώρα, το γνωρίζω γιατί το ίδιο αντιμετωπίσαμε όταν πέθανε ο μπαμπάς μου. Πάρτε τα, άλλωστε δε χρειάζεται ν’ αγοράσω παγωτό σήμερα.»

«Μακάρι ο κόσμος να έδινε περισσότερη προσοχή στα παιδιά. Θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά απ’ αυτά» λέει σε σχετική ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Price Lawrence, έχοντας διηγηθεί το συγκεκριμένο συμβάν.

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com