Ένα νεαρό κορίτσι κατάφερε με το τολμηρό της κατόρθωμα να… γράψει ιστορία. Η Μοντάνα Κέννυ, 7 ετών από το Ώστιν του Τέξας, ανέβηκε στο όρος Κιλιμάντζαρο και έγινε η νεότερη γυναίκα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Η ίδια μαζί με τη μητέρα της κατάφεραν να φτάσουν στα 5.895 μ., στην κορυφή του όρους της Αφρικής. Η μητέρα της Μοντάνα είναι επαγγελματίας αθλήτρια στο τρίαθλο και αποτέλεσε τον προσωπικό της προπονητή για την ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Αφρικής. Η προπόνησή της διαρκούσε από τέσσερις έως οκτώ ώρες και τα σαββατοκύριακα περιελάμβανε αναρριχήσεις σε βουνά μικρότερου ύψους.

Η ιδέα για το ταξίδι ήρθε από την Μοντάνα, η οποία ζήτησε από τη μητέρα της να ανέβει μαζί της στο όρος. Οι δυο τους έπρεπε να λάβουν ειδική άδεια, η οποία θα επέτρεπε στην 7χρονη να ανέβει στο βουνό, αφού το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας για την αναρρίχηση στο όρος είναι τα 10 χρόνια.

Αν και η επίτευξη ενός παγκόσμιου ρεκόρ είναι μεγάλη υπόθεση, δεν ήταν αυτός ο σκοπός της 7χρονης. Η ίδια εξηγεί ότι ήθελε να φτάσει μέχρι την κορυφή του Κιλιμάντζαρου για να έρθει πιο κοντά στον πατέρα της, που τον έχασε όταν ήταν 3 ετών.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.perierga.gr