Η 23χρονη Maggie Doyne αποφάσισε να αφήσει πίσω τις χαρές της ζωής και να πάει σε ένα χωριό τον Ιμαλαΐων. Εκεί, αντίκρισε 200 ορφανά, αποφασίζοντας να τα υιοθετήσει. Μάλιστα, ζήτησε βοήθεια από ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και από οργανισμούς για τα δικαιώματα των παιδιών.

Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία, η οποία άρχισε, όταν είδε ένα παιδί που κουβαλούσε νερό. Κοιτώντας, το νεαρό κορίτσι στα μάτια, σκέφτηκε πως από κάπου θα έπρεπε να ξεκινήσει κανείς για να σώσει τα παιδιά του κόσμου.

«Τι θα γινόταν αν προσπαθούσα να γράψω αυτό το ένα κορίτσι σε σχολείο και να παρακολουθώ την πρόοδό της;», ανέφερε, η Maggie. Φυσικά έγραψε στο σχολείο το παιδί και έπειτα βρήκε ένα μέρος στη Νεπάλ και εκεί έχτισε ένα ορφανοτροφείο. Αυτό έγινε με τα λιγοστά χρήματα που διέθετε, η ίδια, καθώς και από δωρεές.

Στην αρχή, το ορφανοτροφείο φιλοξενούσε περίπου 30 ορφανά. Στη συνέχεια, αυτό έγινε εθισμός, ο οποίος εξαπλώνονταν διαρκώς. Είχε καταφέρει να φτιάξει έναν μικρό παράδεισο για εκατοντάδες παιδιά. Είχε γίνει μητέρα 200 ορφανών.

«Αν ό,τι είχες ήταν το σώμα, το μυαλό και μια ιδέα για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, δε θα ήταν αυτό μια απόδειξη ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα;», αναρωτιέται. Το παράδειγμά της έχει κοινοποιηθεί παντού. Όσον αφορά, το ορφανοτροφείο, αυτό θεωρείται πλέον ως ανθρωπιστική start up, η οποία ξεκίνησε, με τις οικονομίες μιας μαθήτριας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.enimerotiko.gr