Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Η Monokubo, μια καλλιτέχνιδα από την Ιαπωνία, φαντάστηκε έναν κόσμο όπου τα ζώα θα είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις απ’ όσο είναι στη ζωή, αλλά θα συνεχίζουν να παραμένουν πιστοί σύντροφοι και γεμάτα από αγάπη για τον άνθρωπο.

Μέσα από τα ψηφιακά της έργα παρουσιάζει τα γιγάντια ζώα ως πηγές άνεσης και ξεκούρασης όταν οι ανθρώπινοι σύντροφοί τους περνούν μια άσχημη μέρα ή όταν ταξιδεύουν σε προορισμούς που τους κάνουν να νιώθουν αμήχανα ή ανυπόφορα.

Ένα χνουδωτό πόδι, μια τρυφερή μυτούλα, ακόμη και μια αγκαλιά γεμάτα από αγάπη γίνονται κινήσεις ενθάρρυνσης για τους ανθρώπους κι εκείνοι στα έργα της Monokubo δείχνουν πάντα να τις απολαμβάνουν.

Η έμπνευση γι’ αυτές τις εικονογραφήσεις ήρθε όταν η Monokubo είδε δύο εικονογραφημένα φιλμ από το Studio Ghibli, όπως το «Princess Mononoke» και το «My Neighbor Totoro», τα οποία διαθέτουν και τα δύο σαν ήρωες δύο γιγάντια πλάσματα.

Πολλά από τα ζώα που απεικονίζει η Monokubo στις ψηφιακές της ζωγραφιές είναι κατοικίδια και μάλιστα τις περισσότερες φορές επιλέγει τις γάτες. «Τις περισσότερες φορές, επιλέγω τα ζώα που έχουν αφήσει μια εντύπωση στην καθημερινή μου ζωή. Έχω έναν γάτο κι είναι πολύ χαριτωμένος» αναφέρει η καλλιτέχνιδα.

Οι αλεπούδες είναι επίσης αγαπημένο της ζώο όπως τα ρακούν και οι σκύλοι.  Παρέα με λύκους ή ακόμη και με λαγούς συνυπάρχουν όλα αρμονικά με τον άνθρωπο και δημιουργούν έναν κόσμο όπου τα ζώα δε θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να κάνουν κακό σε αυτόν.

Τα γιγάντια ζώα της Monokubo έχουν κλειστεί και σ’ ένα βιβλίο όπου εκείνη δημιούργησε και πωλείται στο Amazon με τον τίτλο «Megalophilia».

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com