Η 2 ετών Kashe από το Λος Άντζελες έγινε πρόσφατα το νεώτερο μέλος της Mensa: σύμφωνα με το KΤΤV, η Kashe Quest βρέθηκε να έχει IQ 146, τη στιγμή που το IQ του μέσου Αμερικανού είναι 100. Για να γίνει κάποιος δεκτός στην κοινότητα θα πρέπει να έχει IQ άνω του 132.

Όπως λέει η μητέρα της, «Αρχίσαμε να προσέχουμε ότι η μνήμη της ήταν πραγματικά καλή. Μάθαινε πολύ γρήγορα και την ενδιέφερε πολύ να μαθαίνει. Στους 17, 18 μήνες αναγνώριζε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου, τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σχήματα»… Το παιδί μπορεί να μετρήσει μέχρι το 100, ξέρει νοηματική και μπορεί να αναγνωρίσει τα στοιχεία στον περιοδικό πίνακα από τα σύμβολά τους.

Προσθέτει, πάντως, η ίδια, ότι θέλει να εξασφαλίσει, ότι η κόρη της θα έχει μια παιδική ηλικία και ότι δεν θα εξαναγκαστεί να κάνει οτιδήποτε. «Πηγαίνουμε με τον ρυθμό της και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι παιδί για όσο μπορεί να είναι. Στο τέλος της ημέρας, είναι ακόμα νήπιο. Οπότε στον μεγαλύτερο βαθμό είναι ένα φυσιολογικό 2 ετών παιδί με το οποίο κάνουμε διαπραγματεύσεις, έχουμε νευράκια, τα έχουμε όλα!».

*Πηγή είδησης