Μερικές φορές τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα υπολογίζεις.

Πόσο μάλλον όταν είναι να ταξιδέψεις. Και ακόμη περισσότερο όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο και έχεις και ένα μικρό μωρό μαζί σου!

Ήταν μια πτήση της Philippine Airlines Express η οποία είχε αργήσει αρκετά λόγω γενικών καθυστερήσεων και στις προηγούμενες πτήσεις. Κάτι που μπορεί να συμβεί και να σου χαλάσει όλο το πρόγραμμα. Αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν είσαι μόνη σου και έχεις μαζί σου ένα μικρό μωρό που δεν έχει κλείσει ούτε μήνα!

Η Patrisha Organo είναι η αεροσυνοδός, μόλις 24 ετών και μαμά ενός μωρού 9 μηνών που βοήθησε τη μαμά και το μωρό στην δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν. Μέσα από μια δημοσίευση της στα social media, περιέγραψε το περιστατικό.

«Το αεροπλάνο είχε μόλις απογειωθεί και ακούστηκε το κλάμα ενός μωρού. Έδωσα λίγο χρόνο στη μητέρα. Αποφάσισα να πάω κοντά της αφού είδα ότι πέρασε κάποια ώρα και οι υπόλοιποι επιβάτες άρχισαν να δυσανασχετούν. Εκτός αυτού είμαι μητέρα ενός βρέφους και μπορώ να διαχωρίσω τον ήχο του κλάματος λόγω πείνας από τα υπόλοιπα. Ήξερα ότι το μωρό πεινούσε.»

Η αεροσυνοδός πλησίασε τη μητέρα και τη ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια.

Τότε εκείνη έβαλε τα κλάματα. Εξήγησε ότι η ώρα της πτήσης ήταν κανονικά στις 9 π.μ. Με την πολύωρη καθυστέρηση τελικά πετούσαν στις 5 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Δεν υπολόγισε ότι θα υπάρξει τόσο μεγάλη καθυστέρηση και δεν είχε άλλη προμήθεια βρεφικού γάλακτος μαζί της.

«Ήξερα ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος σίτισης για το μωρό εκεί που ήμασταν. Και ήξερα πολύ καλά πώς ένιωθε η μαμά. Έπρεπε να την βοηθήσω οπωσδήποτε!»

Η αεροσυνοδός Patrisha, οδήγησε τη μαμά και το μωρό στην κουζινούλα του αεροπλάνου. Εκεί πρότεινε στη μητέρα να αντλήσει γάλα για το μωρό. Η μαμά δέχτηκε αμέσως. Όμως το μωρό έκλαιγε ακόμη περισσότερο. Τότε η Patrisha πρότεινε να θηλάσει κατευθείαν το μωρό της. Η μαμά την ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια.

Η πτήση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Το μωρό αφού έφαγε αποκοιμήθηκε και δεν ξύπνησε μέχρι το τέλος της πτήσης.

Η Patrisha αποφάσισε να μοιραστεί την όμορφη ιστορία θηλασμού στο facebook και έγινε αμέσως viral. Εκτός των άλλων έγραψε ότι αυτό το γεγονός την έκανε να πάρει δύναμη για να θηλάσει ακόμη περισσότερο καιρό την δική της κόρη.

«Ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου για να δώσω δύναμη στις μητέρες που θηλάζουν, να μην τα παρατήσουν. Και για να εμπνεύσω όλες τις μητέρες να στηρίζουμε και να βοηθάμε η μια την άλλη. Είναι τόσο όμορφο όλο αυτό!»

*Πηγή είδησης