Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Ο Zac Oliver είναι ένα 4χρονο αγόρι όπου διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή λευχαιμίας τον Μάιο που μας πέρασε.  Είναι ο μόνος ασθενής αυτής της μορφής λευχαιμίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κι ένας από τους έξι σε όλο τον κόσμο.

Οι γονείς του Zac έπρεπε να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για να καταφέρουν να δώσουν στον γιο τους την ευκαιρία για μία θεραπεία στο Παιδικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια, όπου η θεραπευτική αγωγή εκεί  δίνει ποσοστό επιβίωσης 60 με  80% στους ασθενείς .

Ένας άνδρας που δεν ήθελε ν’ αποκαλύψει την ταυτότητά του διάβασε την ιστορία του Zac στο διαδίκτυο και βοήθησε την οικογένεια να συγκεντρώσει το ποσό της θεραπείας με μια μεγάλη δωρεά. 130.000 δολάρια μπήκαν στον λογαριασμό της οικογένειας , ενώ λίγα λεπτά πριν, είχε φροντίσει να κάνει ένα τηλεφώνημα λέγοντάς τους «Μην ανησυχείτε, θα γίνει η θεραπεία».

«Ένας πολύ ιδιαίτερος  άνθρωπος κάνει κάτι τέτοιο» είπε η μητέρα του Zac στη Daily Mail. «Όλοι όσοι μας  βοήθησαν  μας χάρισαν ένα τεράστιο δώρο. Ένα δώρο ζωής για τον γιο μας. Οι λέξεις δεν αρκούν για να εκφράσουμε το πόσο εκτιμούμε τη βοήθεια του καθενός».

Η οικογένεια πρόκειται να ταξιδέψει στην Αμερική τον επόμενο μήνα, αφού ο μικρός Zac τελειώσει μία ακόμη εβδομάδα χημειοθεραπείας. Ευελπιστούν το ταξίδι τους αυτό να είναι η αρχή του τέλους της ασθένειας του γιου τους για να καταφέρουν να περάσουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους, υγιείς κι όλοι μαζί…