Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η Holly στα 26 της έγινε μητέρα για πρώτη φορά σ’ ένα πανέμορφο κοριτσάκι, την Casey. Τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης της ένιωσε ένα μούδιασμα, σαν μυρμήγκιασμα όπως το περιγράφει η ίδια στα δάχτυλα του χεριού της κι άρχισε να μην το αισθάνεται.

Δυστυχώς μετά από κάποιες εξετάσεις οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από το Σύνδρομο GΒS (Guillain Barre), αυτοάνοσο το οποίο στην Αμερική παρουσιάζεται με συχνότητα 1 στα 100.000 άτομα. Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο νευρικό και προκαλείται μυϊκή αδυναμία και φτάνει σε παράλυση. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Holly…

Πολύ σύντομα άρχισε να παραλύει και μέσα σε λίγες μέρες εισήχθη στο νοσοκομείο, έχοντας παραλύσει από το λαιμό και κάτω. Οι επόμενες μέρες δυστυχώς έφεραν αφόρητους πόνους, απώλεια της ομιλίας και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή. Λίγο αργότερα, η αναπνοή γινόταν μόνο με μηχανήματα. Όλη αυτή τη διάρκεια η Holly προσπαθούσε να έχει στην αγκαλιά της τη νεογέννητη κορούλα της όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμη κι όταν δεν όριζε τα χέρια της, άφηναν την Casey στο στήθος της κι εκείνη έπαιρνε δύναμη.

Όπως λέει η ίδια ήταν μια περίοδος γεμάτη πόνους, δάκρυα και κατάθλιψη. Όμως δεν ήθελε με τίποτε να σκεφτεί πως δε θα κατάφερνε να δει την κόρη της να μεγαλώνει. Ένιωθε ένα πείσμα να τη δυναμώνει και να τη σπρώχνει να παλέψει για την υγεία της.

Σιγά σιγά με τη βοήθεια των γιατρών άρχισε ν’ ανακτά τις δυνάμεις της και μετά από 10 εβδομάδες κατάφερε ν’ αναπνέει μόνη της και να μην διατρέχει κίνδυνο. Όμως έπρεπε να καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να ορίζει το σώμα της και τις κινήσεις της. Αυτό που επιδίωξε πριν από κάθε τι ήταν να δυναμώσει τα χέρια της για να καταφέρει να κρατήσει αγκαλιά το παιδί της.

Έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης ώρες ατελείωτες. Ακούραστη και πεισματάρα, κατάφερε να ταΐσει τη μικρούλα της κρατώντας την στην αγκαλιά της. Αυτό όπως δήλωσε η ίδια ήταν κι η σπίθα που άναψε μέσα της την ελπίδα ότι θα καταφέρει να ξαναπερπατήσει και να χαρεί τη ζωή μαζί με την οικογένειά της και κυρίως με την Casey. Πάλεψε και σιγά σιγά έκανε τα πρώτα της βήματα. Μετά από 126 μέρες παραμονής στο νοσοκομείο κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να γυρίσει πίσω στο μωρό της και στην καθημερινότητά της.

«Έχουμε την επιλογή είτε ν΄αφήσουμε τον πόνο να μας σπάσει είτε να μας δυναμώσει» λέει η Holly. Στη δική της περίπτωση ο πόνος την έκανε πιο δυνατή κι η ζωή της έδωσε την ευκαιρία να βρίσκεται μαζί με την κόρη της. Γι’ αυτό κι από τότε μοιράζεται την ιστορία της, ενθαρρύνοντας ανθρώπους που πάσχουν από το Σύνδρομο GBS, προτρέποντάς τους να παλέψουν και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Το κίνητρο της Holly ήταν η Casey. Αποδείχτηκε πως η αγάπη της μάνας προς το παιδί που εδώ κι αιώνες μπορεί να κινήσει ακόμη και βουνά, νίκησε ακόμη μια φορά.

A 26-year-old-mom gets devastating news ?

A 26-year-old mom gives birth to her first baby – 3 weeks later doctors give her a devastating diagnosis ?

Posted by Sharing is Caring on Thursday, 26 July 2018