Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Μια ομάδα  από μηχανικούς στο Σικάγο, έφεραν κάτι καινοτόμο στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα της ορθοπεδικής.

Το να σπάσει κάποιος ένα άκρο του, είναι σίγουρα επώδυνο όχι μόνο τη στιγμή που το παθαίνει αλλά και κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μιας και θα πρέπει για αρκετό καιρό, ανάλογα την περίπτωση, να του τοποθετηθεί γύψος ώστε να κρατάει το οστό στη σωστή θέση. Αυτό σημαίνει πως η περιοχή που τοποθετείται ο γύψος, έχει σίγουρα ένα επιπλέον βάρος, δεν καθαρίζεται για αρκετό καιρό και δημιουργείται έντονα το αίσθημα του κνησμού, διότι το δέρμα δεν αναπνέει όπως θα έπρεπε.

Η Cast21, όπως λέγεται η ομάδα που κατάφερε να εφεύρει το νέο αδιάβροχο, εκμαγείο, προσπάθησε να βρει έναν τρόπο ώστε οι άνθρωποι που σπάνε κάποιο άκρο τους να μην μένουν μακριά από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Έτσι κατασκεύασε το συγκεκριμένο εκμαγείο-νάρθηκα, το οποίο είναι ελαφρύ, αδιάβροχο και σίγουρα το δέρμα εσωτερικά μπορεί να αναπνέει, μιας και μοιάζει με γάντι σε μορφή πλέγματος, κατασκευασμένο από ειδική ρητίνη.

Εφαρμόζεται στη σπασμένη περιοχή σε λίγα μόνο λεπτά, ακινητοποιώντας το οστό στη σωστή θέση αλλά ο ασθενής, μπορεί να φροντίζει για την υγιεινή της χτυπημένης περιοχής, να μην έχει φαγούρα και να συνεχίσει τη ροή της καθημερινότητάς του χωρίς κανένα πρόβλημα.