Η Λίμνη Κόμο είναι από τα πιο μαγευτικά – και ίσως το πιο ακριβό μέρος – της Ιταλίας. Δεκάδες διάσημοι έχουν εκεί τα… εξοχικά τους, που σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για υπερπολυτελείς επαύλεις κλασσικού ύφους.

Μία από αυτές είναι η Villa Sola Cabiati, ένα κτίριο με μακραίωνη ιστορία και απίστευτη, αναγεννησιακή πολυτέλεια. Στην πρόσοψή της δεσπόζει επιβλητικό το οικόσημο της οικογένειας Serbelloni  ενώ το ρητό που είναι χαραγμένο πάνω από την είσοδο, «villulae quietem», σημαίνει «Η γαλήνη μιας μικρής βίλας».

Η βίλα ανακαινίστηκε πρόσφατα και τώρα προσφέρεται στους επισκέπτες του Grand Hotel Tremezzo. Μάλιστα, η επαναλειτουργία του Villa Sola Cabiata αποτελεί μέρος ενός κύματος νέων ανοιγμάτων στη λίμνη Κόμο, όπου κλασικές ιδιωτικές με ιστορικό χαρακτήρα οικίες, μετατρέπονται σε πολυτελή μέρη για διαμονή.

Η Villa Sola Cabiati χρονολογείται από το 1500 και περιγράφεται ως ένας «ζωντανός θησαυρός» από έπιπλα αντίκες, πίνακες κι έργα αναγεννησιακών ζωγράφων. Μάλιστα, οι επισκέπτες – φιλοξενούμενοι θα μείνουν ανάμεσα σε μία συλλογή ιστορικών αντικειμένων, όπως προσωπικά έπιπλα του Μέγα Ναπολέοντα, αλλά και το κρεβάτι, όπου κοιμόταν.

Πάντως, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη, καθώς μία διανυκτέρευση κοστίζει 5.000 ευρώ, ενώ δε μπορούν να μείνουν λιγότερο από τρεις νύχτες.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι το διάστημα που θα μείνουν, θα νιώσουν σαν… αυτοκράτορες! Οι σουίτες αποπνέουν έναν αναγεννησιακό αέρα, ενώ οι ίδιοι θα έχουν τον προσωπικό τους σεφ και μπάτλερ.

Εξωτερικά, υπάρχει μία μεγάλη πισίνα (γίνεται ένα μαεστρικό πάντρεμα του παρελθόντος με το τεχνολογικό παρόν), τεράστιοι και καταπράσινοι κήποι, ενώ από κάθε γωνιά μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τη θέα της λίμνης Κόμο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.news.gr