Ένας Γάλλος οραματίστηκε ένα βιβλιοπωλείο σε ρόδες και το έκανε πραγματικότητα. Ο Jean-Jacques Megel-Nuber είχε σκεφτεί αρχικά να ανοίξει ένα συμβατικό κατάστημα, αλλά τελικά αποφάσισε να φτιάξει ένα που θα ταξίδευε στις εσχατιές της γαλλικής επαρχίας, στα χωριά όπου δεν υπήρχαν ποτέ βιβλιοπωλεία ή όπου τα μοναδικά είχαν κλείσει εξαιτίας της ερήμωσης των οικισμών. Ήθελε επίσης να συνδυάσει την αγάπη του για τα βιβλία με το πάθος του για τα ταξίδια.

Το αποτέλεσμα ήταν το La Maison Qui Chemine («Το περιπλανώμενο σπίτι»), ένα τροχόσπιτο απίστευτα φωτεινό και ζεστό εσωτερικά, γεμάτο από πάνω μέχρι κάτω με ράφια γεμάτα βιβλία, γύρω στα 3.000 συνολικά. «Ήθελα να δώσω την αίσθηση μιας καλύβας και την αύρα ενός μικρού βιβλιοπωλείου, και τα δύο πηγές ονείρου» σχολίασε η διακοσμήτρια του χώρου, Pauline Fagué. Καθώς ο Megel-Nuber υποφέρει από άσθημα, η Fague χρησιμοποίησε οικολογικές βαφές με βάση το λινέλαιο.

Οι περιπλανήσεις του Megel-Nuber δεν είναι πάντα εύκολες, ωστόσο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να διασχίσει δρόμους με μεγάλη κλίση, αναγκάζεται να κατεβάσει προηγουμένως τα βιβλία από τα υψηλότερα ράφια για να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους και να μην υπάρχει κίνδυνος να ανατραπεί το τροχόσπιτο στη διάρκεια της διαδρομής. Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημά του θα βρείτε στο www.lamaisonquichemine.fr

*Διαβάσαμε την είδηση στο womantoc.gr