Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Όλγα Καραβερβέρη προσέφερε υφάσματα σε δημοτικά σχολεία της Πάρου και της Αντίπαρου στο πλαίσιο της εβδομάδας κυκλικής οικονομίας.

Η εβδομάδα κυκλικής οικονομίας στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Life IP Circular Greece και ολοκληρώθηκε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάρου παρουσία τοπικών φορέων των δύο νησιών και μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά.

Για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων «ΔΑΦΝΗ» το οποίο επισκέφθηκε μαζί με στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) 6 δημοτικά σχολεία και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πάρου, όπου παρέα με περισσότερους από 1.100 μαθητές μίλησαν για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Με τις μοναδικές δημιουργίες τους τα παιδιά απέδειξαν ότι η κυκλική οικονομία μπορεί εύκολα και με λίγη φαντασία να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά των υφασμάτων από την καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας Όλγα Καραβερβέρη σε μια ιδέα της επικοινωνιολόγου -δημοσιογράφου Κατερίνας Λαδοπούλου.

*Πηγή είδησης