Οι υψηλές τιμές στην Ιταλία κι οι απομιμήσεις της τρούφας στην Ανατολική Ευρώπη, έχουν κατευθύνει τους σεφ σε μια νέα πηγή, την Ελλάδα. Την παγκόσμια κυριαρχία κατείχαν μέχρι πρότινος οι Ιταλοί, ωστόσο η τρούφα Alba ευδοκιμεί πολύ καλά και στη χώρα μας. Όπως αναφέρει το άρθρο του Bloomberg, ο Αριστοτέλης την αναφέρει στα γραπτά του, ωστόσο, δεν κατάφερε να ενταχθεί στην τοπική κουζίνα.

Σε αντίθεση όμως με τις ιταλικές τρούφες που τρώγονται εδώ κι αιώνες, οι ελληνικές έχουν παραμείνει ανενόχλητες – τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ο εξαγωγέας Eklekto αντιλήφθηκε τις δυνατότητές της στην Αμερικάνικη αγορά.

Όπως αναφέρει, πολλά μεγάλα εστιατόρια έχουν στραφεί προς την ελληνική παραγωγή. Χαρακτηριστικά, ο σεφ Michael Tusk του εστιατορίου Quince στο Σαν Φρανσίσκο, λέει «Αφού πέρασα έναν χρόνο αντιμετωπίζοντας πολύ υψηλά κόστη, σκέφτηκα ότι τουλάχιστον μπορώ να τη δοκιμάσω. Η γεύση ήταν πραγματικά καλή».

Στη συνέχεια μίλησαν και με τον ιδιοκτήτη του China Live και Eight Tables, τον George Chen, ο οποίος είπε, «Είχα ακούσει ότι η Ελλάδα είχε τρούφες, αλλά ποτέ δεν τις είχα δει. Το άρωμα και η γεύση ήταν εξίσου καλά».

Ο Λευτέρης Λαχουβάρης, Έλληνας μυκητολόγος και συνεργάτης της Eklekto, υπολογίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει να εξάγει έως και τρεις τόνους τρούφες ετησίως.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.huffingtonpost.gr